Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Počašćen je

Ministar Šustar potvrdio da je Janicu Kostelić predložio za pomoćnicu ministra za sport

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Doista sam počašćen i sretan što je Janica Kostelić uopće pristala da bude kandidat za tu dužnost', rekao je Šustar.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar potvrdio je u utorak da je predložio Janicu Kostelić za pomoćnicu ministra zaduženu za sport, te da će taj prijedlog biti upućen vladi na razmatranje i usvajanje na sjednici vlade u četvrtak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nude pomoć u stanovanju Širi se nova prijevara mailom, oglasilo se i Ministarstvo rada: "Savjetujemo da poruku obrišete" Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči

 

Ministar je istaknuo kako je Janica Kostelić svjetsko ime u sportu, s velikim brojem kontakata, pa je uvjeren da će i ta njezina umreženost biti na dobrobit hrvatskoga sporta.

"Doista sam počašćen i sretan što je Janica Kostelić uopće pristala da bude kandidat za tu dužnost", izjavio je ministar Šustar tijekom sudjelovanja na radionici "Strateško ulaganje u visoko obrazovanje: usklađivanje javnoga financiranja i ciljeva politike".

On je dodao kako njezini bogati kontakti otvaraju mogućnost da hrvatski sport dobije novac i iz europskih fondova i donacija, jer smo, dodao je, nevjerojatno talentirana nacija za sport.

Na novinarsko pitanje da li je imenovanje Janice Kostelić dogovorio s prvim potpredsjednikom vlade Tomislavom Karamarkom, Šustar je odgovorio: "Sve se mora iskomunicirati, jer je politika teška stvar koja traži puno komunikacije".

Ministar je zahvalio Tomislavu Karamarku za razumijevanje i strpljenje, jer su tražili pravu osobu za sport i uvjeren je kako je prava osoba i pronađena. Dodao je kako je posebno važno da se mlade koji su daleko od politike vrati u javni život.

Novinare je zanimalo i da li su na imenovanje Janice Kostelić pristanak dali i predstavnici MOST-a.

"Naravno, svi se moramo složiti", rekao je ministar Šustar.

On je ponovio kako je Janica Kostelić u onoj kategoriji koja je iznad svih prijepora, rasprava i dnevnih politika, te da je osoba koja nudi zajedništvo. Dodao je kako je puno razgovarao s kolegama iz MOST-a te da je uvjeren kako će oni, a i kolege iz oporbe, prihvatiti to rješenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene