447144
447144
447144
447144
447144

ŠUSTAR PORUČIO OSVAJAČIMA MEDALJA 'Vidjet ćemo kako se nagrada od 104 tisuće kuna može povećati'

  • , 19.08.2016., 11:45
  • Autor:
  • komentara

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar izjavio je u petak kako vjeruje da se može naći više sredstava za osvajače sportskih odličja, ali da je to samo jedna od mjera kojima im se može izaći u susret.

 
 
 
 
Veće nagrade za osvajače olimpijskih medalja? (Video: Vijesti Nove TV)
Veće nagrade za osvajače olimpijskih medalja? (Video: Vijesti Nove TV)

"Međutim nakon toga treba osmisliti kako pripremiti odlaske na natjecanje, da samo natjecanje maksimalno olakšamo kolegama, jer ako oni u ovakvim uvjetima, koji su bili otežani, postižu ovakve rezultate što će tek onda biti onda kada ih popratimo na pravi način. Ova nagrada je samo jedna od stvari", rekao je Šustar prije sjednice Vlade.

Dodao je da predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša s pravom inzistira, a ministar financija pokazuje visoko razumijevanje da nađemo u kojoj mjeri nagrade mogu biti poboljšane.

"Pozivam sve koji gravitiraju vrhunskom sportu da se vidi na koji način bi se te stvari u budućnosti mogle i bolje riješiti", rekao je.

Ustvrdio je da neće ostati samo na Matešinom inzistiranju.

"Ne, naravno da ne. Sama Janica Kostelić koja je bila dobar dio s njima 'dole' prenijela je i stav sportaša i stav ministarstva i ono što mi se sviđa je da se traži konstruktivno rješenje koje je u realnim mogućnostima i da ćemo vrlo skoro imati riješenu tu situaciju", kazao je.

Rekao je da se mora vidjeti na koji način se nagrada koja sada iznosi 104 tisuće kuna može povećati.

"To je nešto na čemu sada radimo i dajte nam malo vremena, treba sjesti za stol i vidjeti gdje se možemo naći", dodao je.

Volio bih, rekao je i da se razgovara i o onim stvarima koje su u pripremi bile slabije, gdje smo mi kao ministarstvo i ostala državna tijela mogli bolje odraditi, tako da te stvari ukloni ova ili bilo koja buduća administracija.

Na pitanje što je sa subvencioniranjem prijevoza učenicima i je li to samo prijedlog, Šustar je kazao da je to riješeno, odnosno da to mora biti riješeno jer uskoro počinje nova školska godina.

"Ono što je ključno je da u novu školsku godinu ulazimo s riješenim prijevozom za srednjoškolce tako da učenici i roditelji mogu biti miri. Ono što bi svakako trebalo napraviti u tom poboljšavanju je da se ide prema modelu koji je uvriježen unutar Europske unije, a to je da prema imovinskom cenzusu opterećenja budu ravnomjerno distribuirana preko svih građana. Ova tehnička Vlada nema ovlasti da ulazi u takvu reformu, ali siguran sam da će se na tome morati poraditi za školsku godinu 2017./2018. jer to je dobra europska praksa", rekao je Šustar. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se