Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka prije sjednice Vlade

Linić: 5.500 kuna nije velika mirovina, ali i tu ćemo rezati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić uoči sjednice Vlade osvrnuo se na namjeru da se ukinu poticaji na stambenu štednju, ali i na rezanje mirovina.

'Ako Vlada štedi, smanjuje plaće zaposlenima u svim javnim sektorima - i učiteljima i profesorima i liječnicima i činovnicima, onda smatram da zaista treba štedjeti na svim pozicijama', rekao je Linić te dodao kako je neprihvatljivo da se štedi na onima koji najmanje dobivaju.

Pročitajte i ovo Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 HZMO se oglasio Veliko razočaranje za mnoge umirovljenike: Dobili su manji dodatak od očekivanog Rast povlaštenih mirovina - 1 Nekima je baš veselo Rastu povlaštene mirovine: Braniteljima, sucima, saborskim zastupnicima... Najveća će iznositi i više od 1500 eura

>>Smijeh u Saboru: 'Gospodine Kajin, kako tumačite taj vaš mačo stav?'

'Rezat ćemo i dio većih mirovina. Dozvolit ćete, 5.500 kuna nije velika mirovina, ali i tu ćemo rezati. Prema tome, vidi se da je lobi stambenih štedionica vrlo jak. Moje mišljenje je da trebamo biti zaista odgovorni. Štedjeti znači jednostavno rezati i jednima i drugima. Štednja je dobrodošla, treba je podupirati, ali ne iz državnog proračuna u vrijeme štednje', izjavio je Linić, a najavljeno rezanje se odnosi na povlaštene mirovine.  (Mediaservis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene