Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE ŽURE S ODLUKOM

Je li bilo potrebno preseljenje ministarstva u privatni neboder?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović najavio je nakon imenovanja da će u dva tjedna utvrditi je li bilo potrebno Ministarstvo i agencije preseliti u jedan poslovni neboder. Prošla su ne dva tjedna, već mjesec dana, a analize nema.

Ostaju li ili iz privatnog poslovnog nebodera - sele? Ministar zaštite okoliša s tom se odlukom ne žuri. Milijunski ugovori o najmu prostora zaposlenike Ministarstva, Fonda i Agencije za zaštitu okoliša - još se češljaju.

Pročitajte i ovo Kaskader Remnigma - 4 zarobljeni kaskader Pao je sa 68. kata, a posljednja fotografija daje naslutiti zašto je bio tamo: "Mahnito je kucao na prozor" Požar Drama u Kini VIDEO Dramatični prizori: Vatra je doslovno gutala neboder, ljudi su bježali glavom bez obzira

'Potrebno je detaljno raščlaniti sve ekonomske i pravne posljedice možebitnog izlaska navedenih institucija iz Zagreb towera. Odluka koja će se donijeti mora biti opravdana i u najboljem interesu za državni proračun', kažu u Ministarstvu.

Sve to bi im trebala pokazati naručena studija, čije je rezultate MOST-ov ministar najavljivao i prošli mjesec. 'Stvar nije posve jednostavna. Postoje i kazne u slučaju privremenog prekida ugovora. Bit će uskoro. Sasvim sigurno to nećemo odlagati', kaže ministar Slaven Dobrović.

Financijski opravdan razlog u preseljenje u privatni poslovni neboder - nije pronašla ni revizija. Bivšeg SDP-ovog ministra koji se zaklinjao u uštede - upozorili su da država raspolaže s brojnim praznim prostorima, čiji bi najam bio isplativiji.

'Bila bi zdrava logika da je država išla uložiti u obnovu neke od tih lokacija, pa da se dobije trajna vrijednost za neki prostor u državnom vlasništvu', kaže bivša ministrica Mirela Holy.

Od teme koju Mihael Zmajlović i danas izbjegava, njegova prethodnica ne bježi. Mirela Holy, cijeli slučaj kazneno prijavila. 'Ovo što je cijelo vrijeme tvrdio ministar da će se na taj način doći do velikih ušteda je od početka bilo jasno da je notorna laž', dodaje Holy.

Kako bilo, novi ministar mora procijeniti - isplati li mu se prije roka raskinuti ugovor. 2014. Potpisali su ga na pet godina. Jer u tom slučaju - plaća penale. Učinili li to još ove godine - milijun i pol kuna. U posljednje dvije godine najma - 900 tisuća kuna. Privatnik može tražiti i dodatnu odštetu. Traži se 'izlaz' iz priče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene