Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodanjem do zdravlja

'Svakoga dana trebalo bi napraviti 4000 do 6000 koraka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javnozdravstvena manifestacija "Hodanjem do zdravlja", u kojoj je u šetnji od Bazarigovog prolaza do Molo longa s još oko 100 šetača sudjelovao i ministar zdravlja Siniša Varga, održana je danas u Rijeci.

"Svakoga dana trebalo bi napraviti 4000 do 6000 koraka, to ne traje dugo, oko 45 minuta. Bilo bi dobro da svatko napravi takvu redovitu šetnju nakon posla, prije lagane večere i spavanja, to ne košta ni lipe", rekao je Varga tom prigodom.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Novinari su ga ponovno upitali namjerava li dati ostavku i misli li da je zbog čestih afera postao uteg za Vladu, na što je Varga odgovorio kratkim "ne".

Nesvjesno se uništavamo - Hrvatska sjedenjem postaje bolesna!

Cilj akcije Hodanjem do zdravlja, koja se provodi kao dio nacionalnog programa Živjeti zdravo je promicanje zdrave prehrane, promicanje tjelesne aktivnosti i prevencija kardiovaskularnih bolesti, a organizirali su je Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i županijski Zavod za javno zdravstvo.

U sklopu akcije građanima su podijeljene edukativne brošure, mjerena im je visina krvnoga tlaka, šećera u krvi, demonstrirano je pružanje prve pomoći.

Cilj ovakvih akcija je učiniti hodanje redovitom tjelesnom aktivnošću, odnosno promovirati hodanje kao kontinuiranu aktivnost, koja će se ubuduće jednom mjesečno, redovito organizirati riječkim šetnicama. U organizaciju akcije, koja će imati stručno vodstvo, uključili su se i članovi riječkih planinarskih društava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene