Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrova poruka

'Ako odbije dati iskaz - Dodik će biti uhićen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić najavio je u ponedjeljak kako će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biti uhićen i priveden na saslušanje odbije li se odazvati pozivu državnog tužiteljstva koje je protiv njega pokrenulo istragu zbog organiziranja nezakonitog i protuustavnog referenduma.

"Nitko nema pravo ne odazvati se pozivu suda ili tužiteljstva. Propisano je prisilno privođenje u slučaju neodazivanja na poziv ovih institucija", izjavio je ministar Mektić u programu sarajevske komercijalne televizije TV 1.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije" Dan Republike Srpske Jasna poruka Dodiku stiglo upozorenje moćne sile: "To ne bi prošlo bez posljedica"

Pojasnio je kako je postupak jasno preciziran zakonom, a propisano je da svatko tko se ne odazove pozivu bez opravdanog razloga može biti priveden.

U slučaju državnih pravosudnih institucija za privođenje bi bila zadužena Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Iz Tužiteljstva BiH tijekom dana je potvrđeno kako je formiran predmet koji se odnosi na provedbu referenduma u Republici Srpskoj od 25. rujna održanom unatoč zabrani Ustavnog suda BiH.

Dodik je za sada jedina osoba koja je pozvana dati iskaz u okviru te istrage, a glavni državni tužitelj Goran Salihović pojasnio je kako je to rezultat činjenice da je on u nedjelju izravno potvrdio kako stoji iza organizacije referenduma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene