Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u 19:15

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina gost Dnevnika Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost večerašnjeg Dnevnika Nove TV je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Nezadovoljni seljaci već peti dan blokiraju prometnice u nekoliko županija, a broj prosvjednika raste iz dana u dan.

Pročitajte i ovo Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve" Slika nije dostupna Zoran Milanović za Dnevnik Nove TV 'Jedini tko je u biti protiv izbora je HDZ. To je zato jer će ih izgubiti'

Seljaci prosvjeduju zbog pada domaće poljoprivredne proizvodnje i smanjenja proračuna a poljoprivredu u iznosu od dvije milijarde kuna.

Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici HPK riječ o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna. Seljaci su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice od 1,05 kuna po kilogramu, smatraju da ta cijena ne bi smjela biti manja od 1,35 kuna.

Na račun resornog ministra Tihomira Jakovine navodno su stigle i neke prijetnje zbog čega policija dežura pred njegovom kućom.

>> Seljaci na pregovorima: U Ministarstvo poljoprivrede stigao i Slavko Linić

Seljaci ministru zamjeraju, kako kažu, neispunjena obećanja i zato, kako su rekli, više ne žele pregovarati s njim. Na današnje pregovore su tako zvali premijera Zorana Milanovića i ministra financija Slavka Linića.

Razgovor s ministrom Tihomirom Jakovinom u kojem će komentirati aktualnu situaciju sa seljacima pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene