Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požrtvovnost u radu

Ministar Ostojić nagradio trojicu hrabrih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nagradio je trojicu policajaca za požrtvovnost u radu i doprinos ugledu službe.

Trojici policajaca dobitnicima nagrade Udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i poštenja 'Ponos Hrvatske' Mari Stipetić, Damir Begović i Nikola Škulec, koji su su svojom hrabrošću i požrtvovnošću lani spasili dvoje ljudi, dodijeljene su i nagrade ministra unutarnjih poslova za požrtvovnost u radu i doprinos ugledu službe.

Ministar Ranko Ostojić izrazio je poštovanje i zahvalnost za njihova plemenita djela kojima se vraća čast i ugled policijskoj službi te je ustvrdio kako se mnogi moraju ugledati na njih, priopćeno je na MUP-ovoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Nikola Gračak Jeste li ga vidjeli? Oglasila se sestra nestalog Nikole: "Molim vas kao Boga!" Željeznička nesreća u Srbiji Teška nesreća u Beogradu Sudarili se vlakovi u tunelu: Jedan prošao kroz crveno, 13 osoba je ozlijeđeno

>> Policajcima zabranjeno članstvo u političkim strankama

Mario Stipetić iz postaje granične policije u Maljevcu nagrađen je jer je 26. lipnja prošle godine, kao pripravnik, spasio 23-godišnjakinju stradalu u prometnoj nesreći u Ogulinu. Iako nije bio u službi, Stipetić je priskočio u pomoć. Na cesti pokraj plamtećeg automobila i spremnika iz kojega je istjecalo gorivo ležala je nepomična djevojka s ozlijeđenom kralježnicom. Svjestan opasnosti od eksplozije, policajac je legao između automobila i teško ozlijeđene djevojke, svojim ju je tijelom zaštitio od vatre, rukama joj je fiksirao vrat i održavao je pri svijesti pola sata, do dolaska hitne pomoći.

Pješačili po mraku tri kilometra u potrazi za nestalim

Dvojica policajaca iz Dugog Sela - Damir Begović i Nikola Škulec 24. veljače prošle godine spasili su 42-godišnjaka koji je, nakon svađe sa suprugom, popio tablete i alkohol te odlutao u nepoznato. Na temelju dojave supruge, policajci su krenuli u potragu za nestalim muškarcem kojeg je do 23 sata tražio i policijski pas.

Dvojica policajaca nastavila su potragu i po mraku su propješačili oko tri kilometra. Budući da je njihov kolega pronašao kapu pokraj ceste, automobilom su krenuli prema tome mjestu, no dalje nisu mogli zbog nepristupačnog terena. Hodajući kroz blato, Damir je ugledao muškarca kako leži u vodi i blatu. Pothlađen, gotovo smrznut, buncao je i jedva dozivao pomoć. Policajac Begović muškarca je na leđima nosio oko 300 metara do automobila, nakon čega ga je s kolegom Škulecom odvezao u Dom zdravlja Dugo Selo i tako mu spasio život. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene