Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stepan Poltorak

Ukrajinski ministar obrane sastao se s Krstičevićem: "Imamo puno toga zajedničkog"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević susreo se s ministrom obrane Ukrajine, generalom zbora Stepanom Poltorakom u Ministarstvu obrane RH.

Razmijenili su mišljenja o mogućnostima proširenja bilateralne obrambene suradnje, posebno u području vojno-tehničke suradnje, suradnje obrambenih industrija te području izobrazbe i obuke.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Crkva - 1 Incident u Stobreču Vjernik ispričao što se dogodilo kad je Krstičević došao na oltar crkve: "Ljudi su došli čuti riječ Gospodnju, a ne političara"

Osim navedenog, ministri Hrvatske i Ukrajine Krstičević i Poltorak, raspravljali su o globalnoj i regionalnoj sigurnosnoj situaciji te odnosu Ukrajine i NATO–a.

Ministar Krstičević istaknuo je kako situacija u Ukrajini ne smije izaći iz fokusa međunarodne zajednice te kako Hrvatska nastavlja podržavati ukrajinsko pravo izbora vanjsko-političkih opcija.

„Republika Hrvatska podupire euroatlantski put Ukrajine i teritorijalni integritet Ukrajine te je spremna nastaviti pružati potporu Ukrajini u jačanju i transformaciji obrambenog i sigurnosnog sektora kroz prijenos vlastitih iskustava“, naglasio je ministar Krstičević.

Ukrajinski ministar Poltorak izrazio je zadovoljstvo posjetom Hrvatskoj te susretom s ministrom Krstičevićem, izrazivši spremnost za daljnje istraživanje suradnje na obostranu korist. „Iznimno sam zadovoljan što sam došao u posjet Hrvatskoj upravo u vrijeme kad se obilježava 26. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 20. obljetnica završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske“, rekao je ministar Poltorak.

Istaknuo je kako Hrvatska i Ukrajina imaju zajedničko dosta toga, od izazova s kojima smo u prošlosti bili suočeni, posebno što se tiče onih izazova s kojima je Ukrajina bila suočena 2014. godine.

„Hrvatsko iskustvo u povratu svog teritorijalnog integriteta, kao i transformacija i modernizacije OSRH-a od velikog su značaja za Ukrajinu“ rekao je. Što se tiče današnjeg posjeta MORH-u, naglasio je kako je sastanak bio vrlo produktivan te da nije bilo niti jednog pitanja za koje dvojica ministara nisu pronašla rješenje ili zajednički pristup, a kako glavnu temu razgovora i glavno područja suradnje ministar je istaknuo suradnja obrambenih industrija. „Iskoristio sam današnju prigodu i pozvao ministra Krstičevića da posjeti Ukrajinu“ rekao je na kraju ukrajinski ministar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene