Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milinović prijeti

'Ili naplaćivanje participacija, ili niže glavarine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović pozvao je danas dvjestotinjak liječnika primarne zdravstvene zaštite, koji ne naplaćuju participaciju i time krše Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju, da najkasnije do petka 29. svibnja počnu s naplatom kako bi se zaštitili od sankcija, odnosno kako im Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne bi uskratio od 10 do 30 posto lipanjske glavarine.

U priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) navodi se da ministar Milinović 'još jednom apelira na dvjestotinjak liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, od njih ukupno 4.800' da počnu s naplatom participacija 'kako bi HZZO mogao uputiti zahtjev Riznici za punom isplatom glavarina, te kako ne bi bio prisiljen aktivirati sankcije koje su mu na raspolaganju'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Ilustracija Reakcija Liječnici zgroženi najavama da će kontrolirati vlasnike vikendica: "Ni pod kojim uvjetima i cijeni neće biti izdavane navedene potvrde"

'Ministar napominje da od početka reforme zdravstvenog sustava ni jedan liječnik u Republici Hrvatskoj nije sukladno reformi disciplinski sankcioniran, osim ginekologa iz Splitsko-dalmatinske županije koji je neovlašteno naplaćivao preglede', navodi se u priopćenju MZSS. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene