Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zdravstveni sustav je normaliziran'

Ministar Milinović otvorio odjel koji radi već pet mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je u virovitičkoj Općoj bolnici odjel neurologije i novu praonicu rublja.

Iako je odjel iz stare zgrade u novu, lani izgrađenu zgradu preseljen još krajem travnja, zbog prilagodbe je, rekao je ministar, otvoren tek danas.To je zasad jedini odjel u novoj bolničkoj zgradi čija je gradnja stajala 108 milijuna kuna, a financirali su je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Virovitičko-podravska županija i jedinice lokalne samouprave.

U opremanje neurološkog odjela, kroz koji na godinu prođe oko 700 bolesnika, dosad je po riječima ravnateljice Ane Bajer Feketić uloženo 900.000 kuna, a još nije potpuno opremljen. Nedostaje, dodala je, 320.000 kuna za opremanje jedinice za moždanu kap. 'U sljedećih mjesec dana Ministarstvo zdravstva će opremiti i jedinicu za moždani udar na neurološkom odjelu, a oko milijun kuna investirat će u ginekološki odjel', najavio je Milinović.

Uz to, na temelju reforme Hitne medicinske pomoći, koja se financira uz pomoć Svjetske banke, Virovitičko-podravska služba Hitne medicinske pomoći dobivat će tri milijuna kuna na godinu više nego dosad, a u sljedećih mjesec i pol dobit će četiri nova vozila opremljena respiratorima i defibrilatorima, rekao je Milinović.

Pročitajte i ovo Darko Milinović Važni pregovori Milinović: "Nekad se morate služiti svime, ovako sam omekšao Spomenku..." Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

'Prije reforme, sustav u kolapsu'

'Kada smo prije tri godine krenuli u reformu hrvatskoga zdravstvenog sustava, on je bio pred kolapsom i stvarao je godišnje gubitke od dvije i pol do tri milijarde kuna. Danas, prema svim pokazateljima, hrvatski zdravstveni sustav jedini u Europi ne stvara gubitke' istaknuo je ministar Milinović te dodao da je zdravstveni sustav stabiliziran, smanjene su liste čekanja, a u novu zdravstvenu opremu ulaže se 800 milijuna kuna.

Otvarajući novi odjel, osvrnuo se na izlazak Hrvatske iz krize. 'Službene statistike govore da smo izašli iz krize, bilježimo gospodarski rast od 0,8 posto i, iako to još nije vidljivo na životu građana, službeno smo izašli iz krize i, iako neko to ne žele, moraju tu činjenicu prihvatiti', rekao je.

Odgovarajući na novinarska pitanja ministar Milinović je rekao kako HDZ predsjednika Ivu Josipovića ne pokušava uvesti u predizbornu kampanju te da se predsjednica vlade Jadranka Kosor 'neće umoriti upozoravati da oni koji po svojoj funkciji ne bi smjeli biti u predizbornoj kampanji niti ne budu'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene