Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rezultati su sjajni'

Ministar Milinović najavio prve rezultate reforme zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović najavio je konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti prve rezultate reforme zdravstva za koje se, kako je rekao, već sada može reći da su sjajni.

<slika_1>

Pročitajte i ovo Ilustracija PILOT PROJEKT Ministarstvo najavilo veliku promjenu u zdravstvu: Tiče se svih punoljetnih građana, a uskoro bi mogla stupiti na snagu Slika nije dostupna Prvi korak Reforma zdravstva: Ključni zdravstveni zakoni u javnoj raspravi

Racionalizirali smo sredstva, veća je dostupnost lijekova, smanjili smo administraciju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i liste čekanja za 30 do 50 posto, prepolovili dug HZZO-a, uveli šestomjesečne recepte i za 210 milijuna kuna povećali dostupnost skupih lijekova. Reforma ide punim jedrima, a podupire je 96 posto zdravstvenih radnika, ocijenio je ministar Milinović, ističući da je novim referentnim cijenama reforma zdravstva državnom proračunu već uštedjela 370 milijuna kuna.

Ministar Milinović izrazio je zadovoljstvo stabilnošću zdravstvenog sustava, ističući kako je, suprotno nekim tvrdnjama, 'dopunsko zdravstveno osiguranje u suficitu'. 'Na računu ima oko 180 milijuna kuna, a u sustavu polica dopunskog osiguranja trenutačno imamo 800.000 osiguranika', rekao je.

Ministar Milinović bio je danas u Virovitici na potpisivanju ugovora o dogradnji virovitičke bolnice. Ravnateljica virovitičke Opće bolnice dr. Ana Bajer-Feketić i predsjednik Uprave građevinske tvrtke 'Radnik' d.d. iz Križevca Mirko Habijanac potpisali su ugovor o dogradnji bolnice, vrijedan 85 milijuna kuna. U novom kompleksu bit će smještena tri odjela - neurologija, ginekologija i kirurški odjel te jedinica intenzivnog liječenja, centralna sterilizacija, ljekarna, kuhinja i energetsko-tehnički blok.

Ukupno će se izgraditi 10.300 četvornih metara novog prostora, radovi bi trebali početi sredinom ožujka, a rok za dovršetak je travanj 2010. godine. Ministar Milinović u bolnici pustio u rad 16-slojni CT aparat, RTG aparat i color-dopler - UZV za neurologiju, koji su kupljeni novcem Virovitičko-podravske županije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene