Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam bolnica

Ministar Kujundžić ne zna za pola milijarde kuna duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da mu nisu poznate informacije o deficitu sedam državnih bolnica.

Za bolnice je u medijima objavljeno da su prošlu godinu završile s minusom većim od pola milijarde kuna. Kujundžić je ustvrdio kako je u prva dva mjeseca ove godine dug u zdravstvu stabiliziran i smanjuje se.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac Nisu u fokusu javnosti Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara? Nejednaki pred zakonom - 3 nejednaki pred zakonom Kad je država jednima majka, a drugima maćeha: Pali na natječaju vrijednom milijun kuna zbog - pogrešne boje konca!

"Ne znam o kojim informacijama govorite. Poznati su brojevi, to je svima dostupno koliki su dugovi u zdravstvu, koliko i kako tko posluje i svaki mjesec radimo sastanke s ravnateljima", rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima upitan za komentar informacije da su KBC-i Zagreb, Split, Osijek i Sestre milosrdnice, KB-i Merkur i Dubrava te Dječja bolnica u Klaićevoj lani ostvarili minus veći od pola milijarde kuna.

"Brojeve imam za prvi mjesec, za prošlu godinu u cjelini. Imam sastanke idući tjedan sa svim ravnateljima", istaknuo je dodavši da je sveukupni dug u zdravstvu do 31. prosinca 2016. iznosio oko 7,7 milijardi kuna.

"U ova dva mjeseca dug je stabiliziran i smanjuje se. U siječnju su poslovale s deficitom bolnice Vinogradska i Dubrava, a ostale su bile oko nule. Za veljaču mi sada pristižu rezultati. Županijske bolnice su nešto drugo. Idući tjedan su sastanci s ravnateljima kliničkih i županijskih bolnica", najavio je Kujundžić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene