Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave rezultata

Ministar Marić o otkupu MOL-ovih dionica Ine: "Radimo na pronalasku rješenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marić nije želio otkriti hoće li neto dobit Ine biti poticaj Vladi krene u otkup MOL-ova udjela u Ini.

Ina grupa predstavila je financijske rezultate. Prvi put nakon 2012.-te godine oni su pozitivni te je Ina u prošloj godini ostvarila neto dobit od 101 milijun kuna. Hoće li to biti poticaj Vladi da krene u otkup MOL-ova udjela u Ini prodajom dijela dionica HEP-a, ministar državne imovine Goran Marić nije htio otkriti.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

No istaknuo je da se radi na pronalasku rješenja.

"Rekao sam već nekoliko puta da je to toliko osjetljivo pitanje zbog zakona o tržištu kapitala, da ono ograničava davanje informacija. Savjet funkcionira, Savjet radi, zasjeda i donosi odluke, ali te odluke nisu za iznošenje u javnost", kazao je ministar državne imovine Goran Marić.

Ákos Székely, glavni financijski direktor Ina grupe kazao je kako je Ina sada "mnogo jača kompanija" te je "otvoren prostor za manevre u budućnosti".

Ministar državne imovine Goran Marić danas je obišao i razvojno-tehnološki centar u Križevcima i pohvalio se kako se oronula bivša vojarna može staviti u funkciju. Novcem iz europskih fondova vojarna se preuredila u centar u kojem je već dvadesetak tvrtki zakupilo prostor za proizvodne hale, urede i različite druge poslovne potrebe.

"Samo ovdje je uloženo 126 mil kuna i otvoreno 15 novih radnih mjesta.Mi ćemo pristupiti darovanju ovog dijela nekretnine", kazao je Marić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene