Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki državni tajnik

Ministar Kovač ipak razgovarao s Kerryjem, ali - preko telefona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razgovoru su ipak dogovorili susret.

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač razgovarao je u petak navečer telefonski s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem, a u razgovoru je dogovoren i skori susret dvojice ministara u Washingtonu, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Pročitajte i ovo Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova, i Hrvoje Krešić erdogan u službenom posjetu Kako Hrvatska može iskoristiti posjet turskog predsjednika? "On je ozbiljan igrač i ne dolazi tek tako" Slika nije dostupna OČEKUJE DA ĆE SCHMIDT NAMETNUTI IZMJENE Kovač: "Srpski nacionalizam je uništio predratnu BiH, a bošnjački nacionalizam ruši današnju BiH"

Hrvatski šef diplomacije i američki državni tajnik razgovarali su o hrvatsko-američkim odnosima, posebice suradnji na području energetike u srednjoj i jugoistočnoj Europi, navodi se u priopćenju Ministarstva.

U priopćenju se dodaje da je u razgovoru "dogovoreno da će uskoro biti ostvaren susret ministra Kovača i državnog tajnika Kerryja u Washingtonu".

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je dan ranije, reagirajući na pisanje nekih hrvatskih medija, kako je ranije planirani sastanak dvojice ministara u Washingtonu odgođen "zbog neodgodivih obveza obiju strana", a to je potvrdilo i američko veleposlanstvo navodeći da je "jedini razlog odgode sastanka...u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina". I hrvatsko ministarstvo i američko veleposlanstvo ustvrdili su da su odnosi dviju zemalja prijateljski i vrlo tijesni dodajući da dvije strane rade na ugovaranju novog termina za ovaj bilateralni susret.

Neki mediji objavili su da je Kerry otkazao za srijedu planirani sastanak s ministrom Kovačem koji je u Washington putovao kako bi se sastao s američkim kolegom nagađajući da je razlog američka reakcija na navodnu obnovu ustaške simbolike i stanje medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj. (hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene