Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvodnevni posjet BiH

Ministar obrane, Ante Kotromanović, položio vijenac u čast žrtvama Križančevog sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović u nedjelju je odao počast žrtvama masakra u Križančevu Selu pokraj Viteza u središnjoj Bosni kojega su uoči Božića 1993. godine počinili pripadici Armije Bosne i Hercegovine.

Ministar Kotromanović u pratnji doministrice obrane BiH Marine Pendeš položio je vijenac na spomen obilježje na kojemu su ispisana imena hrvatskih civila i zarobljenih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) ubijenih u napadu na selo prije točno dvadeset godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvati u BiH Milanović u Čitluku odlikovao postrojbu Gavran HVO-a: "Na vas smo ponosni i zahvalni što ste učinili za slobodu Hrvatske" Ante Kotromanović, bivši ministar obrane - 1 EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Bivši ministar obrane Kotromanović o suradnji s Kolindom Grabar-Kitarović: "Imali smo jako dobre odnose. Ona je koristila Oružane snage i na to je imala pravo"

Prema dostupnim podacima u napadu su ubijene 74 osobe, uključujući žene i starije osobe a najmlađa identificirana žrtva je mladić koji je u vrijeme kada je ubijen imao 18 godina.

Ministar Kotromanović je prije polaganja vijenca sudjelovao i na komemoraciji održanoj u znak sjećanja na ovu tragediju kao i na svetoj misi.

Ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana slave svoj dan!

Posjetom Križančevu selu hrvatski je ministar obrane okončao dvodnevni radni posjet BiH tijekom kojega je obišao i bolnicu u Novoj Biloj izgrađenoj uz financijsku potporu hrvatske Vlade.

Iz hrvatskog izaslanstva Hini je potvrđeno kako su ministar Kotromanović i doministrica Pendeš razgovarali o daljnjoj vojnoj suradnji Hrvatske i BiH koja je u dosadašnjem tijeku ocijenjena uspješnom i obostrano korisnom. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene