Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi nagađaju, nitko ne zna

Ministar Jakovina o prodaji tvrtke: Vidjet ćete tko je vlasnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i dalje skriva tko je mladi poduzetnik iz Slavonskog Broda, kojem je prodao poljoprivrednu ljekarnu.

Ispred sada bivše poljoprivredne ljekarne ministra Tihomira Jakovine - pusto. Poduzeće je zatvoreno, a na adresi na kojoj je registrirana ne zatičemo nikog. Pa ni novog vlasnika o kojem u Bukovlju malo znaju.

Pročitajte i ovo Tihomir Jakovina ogorčen je na stranačko vodstvo (Foto: Dnevnik.hr) Uputio ogorčeno pismo Jakovina napustio SDP, Bernardiću poručio: "Osobito me iznenađuje količina gluposti koju u Saboru izgovoriš" Slika nije dostupna Tolušić o nepravilnostima: ''Nitko ne bi trebao koristit svoj položaj da netko njegov dobiva projekte''

Trgovina je, kažu, dugo bila u tuđem najmu. O slavonsko-brodskom poduzetniku, koji je za nju dao 400 tisuća kuna, mještani tek nagađaju. Pa i da ju je kupio netko od radnika u mjestu. Od tog bi novca trebao namiriti i dugove.

No, ministra - prvog susjeda, mještani rijetko viđaju. Navodno je bio prije dva tjedna. O tvrtki koju je zadužio, zataškao, pa prodao - rijetki govore.

>> Jakovina prodao spornu tvrtku za 400.000 kuna

Novinarske upite Jakovina je danas izbjegavao. A još jučer tvrdio da je prodajom ispravio vlastitu pogrešku. Propust priznao, sukob interesa negirao - a kupca skrivao. 'Po upisu u sudski registar ćete vidjeti tko je novi vlasnik. Zbog posla i zbog gužve, nisam na vrijeme i kvalitetno reagirao', istaknulo ej ministra Jakovina.

Reagirali još nisu na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu. Spis u kojem se vidi promjena vlasništva u pravim je rukama. No, sudac je na godišnjem odmoru - pa upis nema tko obaviti. U sudskom registru na kojeg se i Jakovina pozvao, Predrag Šimić vodi se kao direktor tvrtke. Na to ga je mjesto krajem studenog imenovao povjerenik na kojeg je ministar, sa zakašnjenjem od godinu dana - prebacio upravljačka oprava.

I Šimića, inače, rukometnog trenera u lokalnom klubu, čiji je i Jakovina član - zamolili smo za komentar. No, uporno je odbijao bilo što reći, pa stoji li možda i on iza kupoprodajnog ugovora kako mjesto priča. Baš kao i interesi kupca da uđe u poduzeće u dugovima, i njegova poslovna uloga u svemu - ostaje nepoznata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene