Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traži se model međufinanciranja

Ministar Horvat: "Đuro Đaković neće u stečaj, većina radnika će ovaj tjedan dobiti plaću"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u ponedjeljak u Vukovaru, gdje je nazočio sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, kako je do sada ugovoreno 114 milijuna bespovratnih kuna za projekte privatnih poduzetnika i institucija u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a s projektima se ide i dalje.

Horvat je novinarima izjavio kako je u ovom trenutku raspisan natječaj temeljem kojega se prate nove inovativne ideje iznosa 634 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija U tijeku su razgovori Najmanje 100 tenkova moglo bi uskoro stići u Slavonski Brod Slika nije dostupna Bez plaće za listopad Radnici Đure Đakovića u štrajku zbog neisplate plaća: "Štrajkamo dok ne dobijemo odgovore i rješenja"

Najavio je i kako bi se do kraja ovoga ili idući tjedan trebao raspisati i novi tzv. IRI 2 natječaj za kojega je osigurano 770 milijuna kuna.

"Ide i natječaj kojim ćemo povezivati mikro, mala i srednja trgovačka društva s velikim gospodarskim subjektima, tzv. Integrator za koji smo pripremili 100 milijuna kuna i dodatnih 300 milijuna kuna za industriju, čime stvaramo perspektivu da se i u Hrvatskoj dogodi integracija novih tehnologija", istaknuo je Horvat.

Plaća za radnike Đure Đakovića

Novinare je zanimalo i kako vidi stanje u Đuri Đakoviću, na što je ministar odgovorio kako bi volio da se neka pitanja postavljaju i "menadžmentima koji su do jučer vodili Đuru Đakovića i doveli ga u situaciju koja je problematična, ali nije beznadna".

"Đuro Đaković neće u stečaj i velika većina radnika će tijekom ovoga tjedna dobiti plaću za listopad. Pokušavamo ishoditi mogućnost međufinanciranja, koje neće biti u obliku klasičnoga kredita, da bi onaj set ugovora koji je aktivan završili. Kroz naplatu tih ugovora ćemo vratiti tu pozajmicu, odnosno kredit, a ostatak bio ostao za solventnost Đure Đakovića", kazao je.

Upitan kako tumači tvrdnje predsjednika Vlade i i HDZ-a Andreja Plenkovića da je "glas za Miroslava Škoru glas za Zorana Milanovića", Horvat je rekao kako je, temeljem do sada izrečenih "nespretnih" Škorinih izjava, mišljenja da uvelike griješe svi oni koji ga u ovom trenutku podržavaju.

I u narednih pet godina RH će voditi žena

"Miroslav Škoro u ovom trenutku nije kandidat HDZ-a. Podržava ga netko s kim je HDZ pokušao suradnju, ali zajedničkog jezika nije bilo i svi oni koji različitim filozofijama Škoru prizivaju kao svog kandidata, neka im to tako i bude", kazao je Horvat. Naglasio je kako su u HDZ-u uvjereni da će i u narednih pet godina Hrvatsku voditi žena.

Istaknuo je da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije izrekao ni jednu kritiku na račun Vlade tijekom današnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem i članovima Vlade.

"Imali smo jedan vrlo konstruktivan sastanak unutar kojeg se razgovaralo o novom projektu i investiciji vrijednoj tridesetak milijuna eura, koja bi postojeći vukovarski hotel 'Lav' trebala transformirati u novi hotel, u lanac hotela kakvih se u ovom trenutku gradi šest", naveo je Horvat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene