Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previsoka stopa poreza na dohodak

MARIĆEVU MJERU POZDRAVLJA I OPORBA Rasteretila bi radnike i omogućila veće plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija, Zdravko Marić potvrdio je da porezni USKOK ostaje unutar Ministarstva financija.

Nakon što je u srijedu premijer Tihomir Orešković rekao da se porezni USKOK neće ukinuti, ministar Marić danas je potvrdio da on - ostaje u Ministarstvu. Bit će reorganiziran kako bi se povećala njegova učinkovitost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP prozvao Marića Nove sumnje: Krije li se iza porezne reforme Marićev dogovor s bankama oko konverzije? Slika nije dostupna U Dnevniku Nove TV Izborni razgovori s Mislavom Bagom: Zdravko Marić i Boris Lalovac o smanjenju PDV-a

Ministar financija najavljuje da Vlada razmišlja o smanjenju ili ukidanju stope poreza na dohodak od 40 posto. To bi u konačnici rasteretilo radnike i omogućilo veće plaće. Ideja je to koju pozdravlja bivši ministar financija Boris Lalovac, koji je i sam najavljivao tu mjeru.

'Ta stopa od 40 posto nešto je o čemu razmišljamo. Postoji sigurno određeni razlozi da se s njom nešto napravi. Ona je u ovom trenutku dosta visoka, a ono što je također bitno je da starta na relativno niskoj razini dohotka. Koje će konačno biti rješenje, molim vas za još malo strpljenja', kazao je ministar financija, Zdravko Marić.

'Smatram da stopa od 40 posto, i tada sam smatrao da je previsoka i da je treba ukinuti. Zato što se u toj stopi nalaze mladi ljudi, liječnici, znanstvenici, informatičari, inženjeri. Znači oni koji stvaraju dodane vrijednosti izvozno orijentirane ekonomije', napomenuo je bivši ministar financija, Boris Lalovac.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene