Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaustavljaju ga na ulici

Marić objasnio kako će mladi jednostavno izračunati koliki će dobiti povrat: "Računica je jednostavna..."

Kako izračunati iznos za povrat poreza, objasnio je u srijedu ministar financija Zdravko Marić.

Ministar financija Zdravko Marić otkrio je u srijedu da ga često mladi zaustave na ulici i pitaju hoće li zaista dobiti povrat poreza.

''Sretnu me mladi ovako na ulici pa me pitaju je li to istina i je li to stvarno tako, pa pitaju i kako to sami mogu izračunati. Računica je vrlo jednostavna. Pogledajte svoje platne liste za prošlu godinu i ako ste svih 12 mjeseci imali ne može biti jednostavnije. Gledate koliko ste platili poreza i ako ste ’95. ili mlađe godište, dobit ćete kompletni porez, a ako ste stariji unutar pet godina, između 26 i 30, dobit ćete 50 posto'', objasnio je.

Kaže da je predviđeno gotovo 700 milijuna kuna za povrat poreza, a 142.000 mladih trebalo bi dobiti uplaćeni porez.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna samo što nisu Dobre vijesti iz Porezne, objavljeno kada počinju prve isplate povrata poreza

''Oni koji će biti u obvezi platiti više poreza, njihova se obveza nije promijenila. Oni imaju rok tamo do 8. mjeseca'', napomenuo je ministar.

Dodao je da i je da su povrat poreza i porez na dohodak usko vezani uz lokalnu i regionalnu samoupravu.

''Ovih dana ćemo izdati novi naputak. Sjećate se da smo lokalnoj samoupravi na početku COVID-a davali zajmove i definiran je rok i za lokalnu samoupravu, HZZO i HBOR. S ovim novim naputkom, povrat tog duga beskamatnog zajma državnom proračunu, stavit ćemo tako da će se od kraja godine 25 posto s njihova mjesečnog prihoda odmah skidati. Dosad je to bio cijeli iznos'', kaže Zdravko Marić.

Otkrio je da su ispunjeni svi elementi za planiranje rebalansa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene