Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet o poreznoj reformi

Marić o olakšicama u porezu na dohodak i neoporezivim nagradama: Nema čašćenja od strane države

Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar Marić o poreznim reformama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Na susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu najviše se razgovaralo o poreznim reformama.

Ministar financija Zdravko Marić objasnio je kako kod olakšica u porezu na dohodak i neoporezivih nagrada nema čašćenja od strane države i lokalne samouprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Pretumbavanje'' plaća Ministar Marić otkrio kad će javnosti obznaniti što se sve mijenja novom poreznom reformom Slika nije dostupna Vezani uz Poreznu reformu Od 1. siječnja na snagu stupa 16 novih zakona, evo što se sve mijenja

Cilj je pojednostavljenje propisa i širenje kruga zahvaćenih. Najavio je i donošenje pravilnika o podizanju neoporezivih primitaka do početka prosinca, a pohvalio se i rezultatima ostvarenim na lokalnoj razini.

"Prvih 10 mjeseci ove godine, to su zadnji podaci s kojima raspolažem, pokazuju da su gradovi, općine i županije u plusu milijardu i 800, dakle i više na ovih 10 mjeseci, nego na cijelu godinu kako je bilo predviđeno", kazao je ministar Marić.

"Perspektiva poreza na dohodak - vi znate da jedna od mjera koja je došla kao jedno, ja bih nazvao - pozitivno iznenađenje, obzirom da nije u pitanju zakon nego se može pravilnikom regulirati je pitanje onih neoporezivih primitaka na godišnjoj razini", dodao je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene