Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema sukoba s HDZ-om

Ministar Dobrović opovrgnuo kašnjenja s EU projektima i sukob sa Žalac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović (Most) u četvrtak je opovrgnuo kašnjenje s pripremom projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova, kao i sukob s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijelom Žalac (HDZ) zbog povlačenja tih sredstava.

"Ne kasni se, mi ćemo već u idući petak imati tri velike alokacije", izjavio je Dobrović novinarima uoči sjednice Vlade, upitan za dopis ministrice Žalac koja ga je prozvala za kašnjenje, neprovođenje natječaja i izostanak dokumentacije za povlačenje novca.

Pročitajte i ovo Novo oporavilište za divlje životinje - 1 Financirali Grad i EU Otvoreno oporavilište za životinje Dumovec: "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj, bit će značajno za zaštitu prirode" Slika nije dostupna Cijena ugovora vrtoglavo rasla Tolušić dio istrage u aferi Softver? "Za posao je plaćeno 20 posto manje od ugovorenog"

Dobrović je ustvrdio kako su to tendenciozne informacije, da problema nema, nego da on inzistira na kvaliteti projekata.

"U Hrvatskoj imamo iskustvo 'pošto-poto' povlačenja novaca u krive projekte. Recimo, samo centar u Marišćini je takav koji je mogao pokriti cjelokupni sustav gospodarenja otpadom, prikupljanja, sortiranja i tako dalje. Važno je što će Hrvatska i građani dobiti s ovim novcem", poručio je.

Dobrović nije odgovorio je li riječ o njegovom sukobu s HDZ-om, koji potječe još od prošle godine vezano uz dugoročni plan zbrinjavanja otpada.

Inače, službeni dopis ministrice Žalac kolegi Dobroviću vezano uz nepovlačenje novca iz europskih fondova, premijer Andrej Plenković u srijedu je nazvao normalnom komunikacijom koordinatorice i ministara kako bi se povuklo 10,7 milijardi eura iz EU fondova.

Žalac je u dopisu optužila Dobrovića da njegovo Ministarstvo kasni, ne provodi natječaje, ne priprema dokumentaciju ili je ona loša, te mu je zaprijetila oduzimanjem mogućnosti da Ministarstvo zaštite okoliša uopće radi s novcima Europske unije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene