Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Poljske Litva

Proveli smo dan s hrvatskim vojnicima u Litvi: Našu kacigu, izvozni hit, nosio je i litavski ministar obrane

Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 2
Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 4 Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 5 Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 3 Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 2 Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvati na Baltiku uz bok najvećima (Foto: dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Nakon Poljske, ministar obrane Damir Krstičević dan je proveo s hrvatskim vojnicima sjevernije - u bazi u Litvi. Osobno je provjerio kako teče obuka na temperaturama ispod ništice te jesu li spremni i za ekstremnije uvjete. Svom litavskom kolegi ponudio je i vojnu kacigu - hrvatski izvozni hit! Pratila ih je i naša Ivana Pezo Moskaljov.

Gotovo 200 hrvatskih vojnika dio su NATO štita na ruskoj granici. Kažu - stigli su potpuno opremljeni: zimske odore, kacige, puške - sve što nose domaći je proizvod.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić i Hrvoje Krešić Otkrio i kad stižu Rafalei Ministar obrane Ivan Anušić o vojnom roku: "Bit će tri mjeseca. Oni koji završe obuku u cijelosti imat će benefite" Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo"

"Svaki vojnik posjeduje za ekstremno hladne uvjete - spremni smo i za puno hladnije vrijeme i puno niže temperature nego sada", objasšnjava satnik Marko Krpan.

A ministar obrane Damir Krstičević već radi na novom izvozu - promovira hrvatske vojne kacige. Htio bi ih vidjeti i na Litavcima.

"Mi smo dali sve preporuke, mogu se i uvjeriti da je kaciga vrhunska tu su je testirali i litavski vojnici, čak je njihov ministar obrane nosio, pokazao mi je to", rekao nam je ministar.

Hrvatske vojnike za pola godine, kada im završava misija, zamijenit će Česi. Hrvatska se povlači s istočnoeuropskih granica i u Litvu neće slati dodatne snage.

A predaha za vojnike nema i kad nisu u akciji. Znoje se i vježbaju u zajedničkoj teretani. Aktivni su i kad odmaraju - odmjeravaju se snage u različitim aktivnostima kao što je stolni nogomet.

Blagdansko vrijeme svima je najteže. Svima onima koji im najviše nedostaju, a od kojih su udaljeni tisućama kilometara poslali su poruku koju možete pogledati u videu u galeriji.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene