Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE JE VIŠE SMEĆA U PRIRODI

Pogledajte kako je ministar Ćorić u hipsterskom izdanju sakupljao otpad na Medvednici, svake godine ljudi ostave 40 tona smeća

Ministar Ćorić sudjelovao je u čišćenju Medvednice. Otkrio je da Hrvatska nije uspjela dostići propisanu razinu za odvajanje otpada te se nada da neće biti sankcija.

Oko 40 tona smeća na godinu ostave nesavjesni šetači po Medvednici. Danas je njihov otpad simbolično skupljao ministar gospodarstva i održivog razvoja. Ali odvajati otpad na kućni prag nitko im neće doći, pa građane i dalje treba moliti da pomognu ionako lošem sustavu gospodarenja otpadom.

Ministar Tomislav Ćorić čistio je nečiju ostavštinu na Medvednici.

Pročitajte i ovo Ilegalni migranti Situacija na granici se ne smiruje Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."

Pročitajte i ovo Ozren Polašek, član Znanstvenog savjeta Vlade RH BRITANSKI SOJ PREVLADAVA Član Znanstvenog savjeta otkrio koliko dugo smo sigurni nakon cijepljenja: "U medicini se rijetko kad barata sa 100 posto"

''To je svakodnevni postupak i nas i javne ustanove. Naravno i građani, većina građana otpad nosi sa sobom natrag. Nekad i tuđi, ja uzmem i tuđi, većina nas uzme i tuđi'', govori voditelj Uprave šuma podružnica Zagreb, Damir Miškulin.

Ne mogu oni nesavjesni toliko baciti, koliko savjesni mogu pokupiti...

''Oni koji toga nisu svjesni, nadamo se da će s vremenom postati svjesni'', rekao je Ćorić.

Građani govore da za sobom pokupe, a nekad i za drugima.

''Treba se početi ponašati prema ovoj domovini kako ova domovina zaslužuje. Ipak je trava zelenija u Hrvatskoj nego u Irskoj i nebo je plavije u Hrvatskoj nego u Njemačkoj'', komentira James.

Ali i smeće je smrdljivije u Hrvatskoj nego u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Luka Čičin Šain, virusni imunolog Luka Čičin-Šain za Dnevnik Nove TV Koliko je učinkovito i mogu li cijepljeni prenijeti virus? Ugledni znanstvenik odgovara na pitanja o cjepivu koja muče građane

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okršaj s Franićem Kerum žestoko odgovorio protukandidatu: "Bit će da jutros nije popio tabletu..."

''Do 2020. godine trebali smo biti na 50 posto od odvajanja na kućnom pragu, odnosno odvajanje na kućnom pragu, mi taj postotak do 2020. godine nismo dostigli, kraj 2019. završili smo na 41 posto. Rokovi nisu produženi jer su oni zadani godinama unaprijed, držimo da je iskorak Republike Hrvatske vrlo velik i da neće doći do sankcioniranja naše zemlje'', objasnio je ministar Ćorić.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene