Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKSKLUZIVNO

Ministar branitelja Predrag Matić Fred o registru branitelja u Dnevniku Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV u 19:15 bit će ministar branitelja Predrag Matić Fred.

Ministar je tijekom dana objavio kako će registar branitelja biti objavljen do Božića.

Pročitajte i ovo Registar branitelja više nije dostupan javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Je li ispunio svrhu? "Najčasniji popis" odlazi u povijest: Registar branitelja više nije javno dostupan Slika nije dostupna Nove beneficije Evo koja to prava branitelji i njihove obitelji mogu ostvariti prema novom Zakonu

U Dnevniku Nove TV pojasnit će kako će taj registar izgledati te odgovoriti na pitanje koliko je zapravo osoba branilo Hrvatsku. Naime, mogućnost objave registra branitelja od samog početka stvorila je podjele i među braniteljskim udruga, ali i u javnosti. Dok jedni podržavaju ideju, tvrdeći da će tako konačno biti utvrđen realan broj branitelja i razotkriti one koji su stekli prava iako na njih nisu imali pravo, drugi se iz više razloga objavi protive.

>> Najavio registar do Božića: 'Stradali, zatočeni ili nestali branitelji bit će povijesno značajne osobe'

Ministar Matić više je puta čak pozivao branitelje da prijave lažne među njima. Ministar će danas otkriti je li u ovih 10 mjeseci njegova mandata na mjestu ministra branitelja itko prijavljen te hoće li, ukoliko se za nekoga utvrdi da je lažni branitelj, ta osoba ostati morati vratiti stan ukoliko ga je dobio kao braniteljsku povlasticu i vratiti silne mirovine koje su mu dosad isplaćene.

Matić će također komentirati svoju izjavu da će osobno ići u zatvor ako nekog branitelja uhite na granici sa Srbijom zbog podataka iz registra.

Razgovor s Predragom Matićem Fredom gledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene