Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smiruje situaciju

Ministar Bauk: Nema riječi o otkazima 20.000 ljudi, riječ je o reorganizaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je danas novinarima u Splitu kako nije cilj 20.000 zaposlenika iz državnih i javnih službi poslati na cestu.

'Mi tražimo načine kako će svi biti zadovoljni, a odlaskom kadra koji je spreman za mirovinu, s vremenom stječemo i uvjete za zapošljavanje mladih ljudi. Tako da nema riječi o otkazima u klasičnom smislu riječi, nego o reorganizaciji i planu učinkovitosti državne uprave. Mislimo kako nije logično, a ni pravedno da netko završi na birou za zapošljavanje dok u sustavu imamo ljude koji imaju uvjete za mirovinu', kazao je ministar Bauk novinarima u Splitu gdje je nazočan na skupu Hrvatsko-francuski upravnopravni dani.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) SDP traži raspuštanje Sabora Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV o aferi Mreža: "Kamo Plenković mora otići kad je pogriješio? U vrtić valjda ili u jaslice?"

>> 'Nema straha od 20 tisuća otkaza u javnom sektoru, ljudi idu u mirovinu'

Na pitanje hoće li biti novih zapošljavanja, ministar Bauk je kazao kako misli će nakon toga biti prostora da se primi nešto mladih u sustav, 'jer ukoliko ne smanjimo ovo što sada imamo onda će biti još manje prostora za primiti nove ljude u sustav'. Napomenuo je i kako u njegovom ministarstvu ima tek 140 zaposlenika.

'Zna se gdje ima najviše ljudi, u školstvu, zdravstvu, vojsci, policiji', rekao je Bauk. (B.V. /S.P./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene