Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon požara

Ministar Barišić obećao pomoć studentima s "Cvjetnog naselja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić obišao je u petak poslijepodne Studentski dom "Cvjetno naselje" u Zagrebu, čiji je jedan dio iseljen zbog požara.

Ministar Barišić podupro je studente i osoblje doma, ističući da će studenti koji su imali štetu primiti jednokratnu pomoć, a bit će im ponuđena i dodatna nadoknada kad se utvrdi o kolikoj je šteti riječ.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

"Šteta je za studente sa skromnim budžetima znatna, ali nitko na sreću nije stradao", rekao je.

Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak rekao je kako je "poduzeto sve na vrijeme i kad je bilo najpotrebnije", da je studentima omogućen alternativni smještaj u kapacitetima Studentskog centra u Zagrebu i da je "sve pod kontrolom".

Po riječima predstavnika studenata, 259 stanara moralo je biti premješteno iz doma.

"Studenti su pokazali zavidnu solidarnost i najveći broj njih se smjestio međusobno, u suradnji sa Studentskim zborom i Domskim odborom, i zahvaljujem im na tome", rekao je Bošnjak.

Šest studenata kojima su sobe uništene imaju isti, možda i kvalitetniji smještaj, istaknuo je Bošnjak te dodao kako se nada da će obnova, za koju je priprema počela već danas, biti gotova najvjerojatnije za dva mjeseca zbog procedure o javnoj nabavi koju će ubrzati.

Požar je buknuo u srijedu oko 15 sati u čajnoj kuhinji četvrtog paviljona Studentskog doma "Cvjetno naselje", a vatrogasci su ga, boreći se i s jakim vjetrom, ugasili za 40-ak minuta.

Zagrebačka policija potvrdila je da su ozlijeđene tri osobe. Starija žena koja je teže ozlijeđena u prometnoj nesreći u neposrednoj blizini je umrla, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene