Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da se ne zaboravi'

MIMOHOD U TISNOM Dan uoči 9. obljetnice kornatske tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnja obljetnica kornatske tragedije protječe u iščekivanju početka ponovljenog suđenja bivšem šibensko-kninskom zapovjedniku Draženu Slavici, a obitelji su razočarane i ne očekuju da će novi sudski postupak rasvjetliti istinu o uzrocima tragedije.

Dan je uoči 9. obljetnice kornatske tragedije u kojoj je život izgubilo 12-ero vatrogasaca, a Frane Lučić jedini je preživjeli. Obitelji poginulih pripremaju se za večerašnji mimohod u Tisnom koji kreće s porukom 'da se ne zaboravi'. Ovogodišnja obljetnica kornatske tragedije protječe u iščekivanju početka ponovljenog suđenja bivšem šibensko-kninskom zapovjedniku Draženu Slavici. Obitelji su razočarane i ne očekuju da će novi sudski postupak rasvjetliti istinu o uzrocima tragedije, a zbog gubitka svojih najbližih, neutješni su. 

Pročitajte i ovo Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje" Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje"

'Ne može se to opisati kako je to teško jer jednostavno fale, ma grozno, svake godine sve to je teže i gore i gore i šta dragi Bog da tako će biti', neutješna je Ajka Crvelin, koja je u kornatskoj tragediji izgubila supruga i sina. 

'Mi se s tim dignemo, s tim legnemo. Fali nam, u svakom kutku, na svakom pogledu uvijek misliš sad će odnekud, međutim moj Josip ne dolazi, ali je uvijek sa mnom u srcu', rekla je Jasminka Lučić, majka jednog od poginulih vatrogasaca. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene