448308
448308
448308
448308
448308

MIMOHOD U TISNOM Dan uoči 9. obljetnice kornatske tragedije

  • , 29.08.2016., 17:13
  • Autor:
  • komentara

Ovogodišnja obljetnica kornatske tragedije protječe u iščekivanju početka ponovljenog suđenja bivšem šibensko-kninskom zapovjedniku Draženu Slavici, a obitelji su razočarane i ne očekuju da će novi sudski postupak rasvjetliti istinu o uzrocima tragedije.

 
 
 
 
Devet godina od kornatske tragedije (Video: Dnevnik Nove TV)
Devet godina od kornatske tragedije (Video: Dnevnik Nove TV)

Dan je uoči 9. obljetnice kornatske tragedije u kojoj je život izgubilo 12-ero vatrogasaca, a Frane Lučić jedini je preživjeli. Obitelji poginulih pripremaju se za večerašnji mimohod u Tisnom koji kreće s porukom 'da se ne zaboravi'. Ovogodišnja obljetnica kornatske tragedije protječe u iščekivanju početka ponovljenog suđenja bivšem šibensko-kninskom zapovjedniku Draženu Slavici. Obitelji su razočarane i ne očekuju da će novi sudski postupak rasvjetliti istinu o uzrocima tragedije, a zbog gubitka svojih najbližih, neutješni su. 

'Ne može se to opisati kako je to teško jer jednostavno fale, ma grozno, svake godine sve to je teže i gore i gore i šta dragi Bog da tako će biti', neutješna je Ajka Crvelin, koja je u kornatskoj tragediji izgubila supruga i sina. 

'Mi se s tim dignemo, s tim legnemo. Fali nam, u svakom kutku, na svakom pogledu uvijek misliš sad će odnekud, međutim moj Josip ne dolazi, ali je uvijek sa mnom u srcu', rekla je Jasminka Lučić, majka jednog od poginulih vatrogasaca. 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se