Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mimara: Održana komemoracija u čast dr. Marijana Mlinarića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki je odlazak težak, posebno je teško kada odlaze dobri ljudi, a Marijan Mlinarić je bio dobar čovjek, marljiv, predan i dobronamjeran", rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na današnjoj komemoraciji za bivšeg ministra unutarnjih poslova i saborskog zastupnika dr. Marijana Mlinarića u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Uz obitelj, prijatelje i suradnike, na komemoraciji u Muzeju Mimara, započetoj minutom šutnje za dr. Mlinarića i tragično preminule vatrogasce, okupili su se članovi Vlade, saborski zastupnici, brojni pripadnici policije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokopan Marijan Mlinarić Slika nije dostupna Preminuo dr. Marijan Mlinarić, bivši ministar unutarnjih poslova

Danas, kada mu odajemo počast i kada stižu strašne vijesti o smrtima hrabrih vatrogasaca s kornatskog inferna, Marijan je kao predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, otišao s njima, rekao je Sanader.

Istaknuo je da je dr. Mlinarić, nesklon isticanju u svim poslovima kojima se bavio, težio svoje široko stručno znanje i osobnu predanost staviti u službu općeg dobra i dobro obavljati taj posao, počevši od liječničkog poziva "koji je ustrajno obavljao bez obzira na ostale dužnosti".

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks naglasio je da je hrvatska politička scena odlaskom dr. Mlinarića ostala bez velikog čovjeka, a Hrvatska demokratska zajednica bez jednog od najvažnijih i najistaknutijih članova visokih moralnih kvaliteta.

Šeks je podsjetio da je dr. Mlinarić "početkom devedesetih, nimalo se ne štedeći, unio sebe u temelje neovisne i samostalne Hrvatske". Ostat će nam u sjećanju po visokom moralnom pristupu u političkom djelovanju i ustrajnom zalaganju za svoja stajališta, dodao je.

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin rekao je da su Varaždin,
varaždinska regija i cijela Hrvatska izgubili čovjeka koji je život
proveo u radu za opće dobro, od politike u kojoj je pokrenuo različite projekte, do sporta - karatea u kojem odgojio naraštaj mladih sportaša.

"Mi, tvoji prijatelji i suradnici koji smo učili od Tebe, nastavit
ćemo raditi na onome što si započeo, kao čovjek uvijek pomagajući drugima", obećao je Kirin, opraštajući se od dr. Mlinarića.

Komemoracija je završila izvedbom pjesme "Fala" na harfi.
Marijan Mlinarić, bivši ministar unutarnjih poslova, zastupnik u
Hrvatskom saboru i član Predsjedništva HDZ-a, preminuo je 4. rujna u Varaždinu, u 64. godini, nakon kratke i teške bolesti. Uz politički rad, bio je kirurg u Općoj bolnici u Varaždinu, osnivač i voditelj grudne kirurgije.

Posljednji ispraćaj bit će mu danas na varaždinskom Gradskom groblju u 15 sati, a obitelj je zamolila sve one koji žele odati počast kupnjom vijenaca, svijeća i cvijeća, da ta sredstva uplate za pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca na šibenskom području.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene