Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Maras

"Milorad šuti dok ga HDZ proziva, što o tome misle njegovi birači"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovac Gordan Maras na Facebooku je kritizirao Milorada Pupovca nakon što je on poručio da će na prozivke HDZ-ovog Milijana Brkića odgovoriti javnom šutnjom.

Brkić je, podsjetimo, izjavio da Pupovac, kao pripadnik nacionalne manjine ne može odlučivati tko će sjediti u hrvatskoj vladi.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Maras je Pupovca optužio da šuti dok HDZ proziva manjinu koju predstavlja.

"Milorad se potpisuje ispod Hasanbegovića za potporu Jandrokoviću, Milorad šuti dok njega i manjinu koju predstavlja prozivaju iz HDZ-a, Milorad je najvjerniji zaštitnik Plenkovića i Marića. Baš me zanima što na to kažu Miloradovi birači. Ukoliko ga uopće briga za njihovo mišljenje", napisao je Maras na Facebooku

 

Na izjavu Brkića, osvrnuo se i Marasov stranački kolega Arsen Bauk.

"Ova je izjava, osim što je diskriminatorna, činjenično netočna (a time i duboko licemjerna) iz dva razloga:

1. Upravo je glas kolege Pupovca odlučio da Zdravko Marić ostane ministar financija (dakle izravno je odredio sastav Vlade)

2. Da odlučuju "Hrvatice i Hrvati ovdje" bez "gostiju" (kako je to voljela nazvati R.T.) za opoziv bi bilo njih 75 od 140 izabranih u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj što je debela većina "Hrvatica i Hrvata ovdje", dakle ne odlučuju.

U tom smislu ova parlamentarna većina duboko je nelegitimna s aspekta izborne volje većine građana Republike Hrvatske i održava se na aparatima zahvaljujući glasovima zastupnika iz posebnih izbornih jedinica (XI. i XII.). Po prvi put u hrvatskoj parlamentarnoj povijesti se to događa pa bi bio red da to i zabilježimo, da ne bude "nismo znali", da se može odgovoriti kad se iz HDZ-a budu opet osporavala manjinska prava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene