Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski uhidbeni nalog

Pupovac: Glasnogovornica govorila kao da je u Hladnom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političar Milorad Pupovac okomio se na Minu Andreevu, glasnogovornicu povjerenice Europske komisije Viviane Reding.

Milorad Pupovac osvrnuo se na jučerašnju izjavu  glasnogovornice Mine Andreeve u kojoj je priopćila kako Europska komisija još uvijek nije dobila odgovor od Hrvatske vlade oko provedbe Europskog uhidbenog naloga.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Formiranje nove vlade Pupovac o vladajućoj većini bez SDSS-a: "Plenković nije imao drugog izbora" Slika nije dostupna EK o 'lex Perković' 'Mi samo vodimo računa da se provode europski zakoni'

>> 'Mi samo vodimo računa da se provode europski zakoni'

'U tonu komunikacije od strane glasnogovornice Europske komisije, nije poštivana ravnopravnost Hrvatske kao članice EU', rekao je Pupovac.

Druga stvar koja mi se čini još važnijom, jest činjenica da komunikacija koja dolazi iz ureda potpredsjednice EK poprima sve više obilježja ideološko političke kampanje.

>> U Bruxellesu ljutiti: Idući tjedan pred EK prijedlog mjera protiv Hrvatske

'Jezik koji je upotrijebila glasnogovornice ima elemente hladnoratovskog i ideološko političke kampanje. To ne može biti svojstveno komunikaciji Europske komisije sa članicama i vladama i tijelima vlade, bez obzira da li davale i ne povoda.

Hladni rat je završio i EK ne može biti dio političko ideološke kampanje. To može ostati parlamentima i javnostima, ali ne i EK. Jezik kojim se govorio na žalost ima elemente ideološko političke kampanje. Smatram da je taj jezik apsolutno neprimjeren', zaključuje Pupovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene