453375
453375
453375
453375
453375

NA KRAJU IPAK ODGOVORIO Pitanje na koje je zastupnik HNS-a izbjegavao dati odgovor

  • , 12.10.2016., 19:57
  • Autor:
  • komentara

Mislav Bago je oko mogućeg prijepora između HNS-a i SDP-a oko potpredsjedničkog mjesta u Saboru, razgovarao s Miloradom Batinićem, saborskim zastupnikom HNS-a.

 
 
 
 
Intervju Mislava Bage s Miloradom Batinićem (HNS) (Video: Dnevnik Nove TV)
Intervju Mislava Bage s Miloradom Batinićem (HNS) (Video: Dnevnik Nove TV)

Gospodine Batinić, Vi znate za ovu želju SDP-a da ima dva potpredsjednička mjesta. Jeste li spremni to prihvatiti?

Pa naravno da nismo. Naime, zašto tražimo da bude isti omjer kao što je bio i u 8. sazivu Sabora? Naprosto to temeljimo na rezultatima postignutim na ovim zadnjim parlamentarnim izborima. Naš argument je da je HNS, pretvorivši preferencijalne glasove u mandate, koaliciji donio 11 mandata, a mi imamo u Saboru devet zastupnika, neovisno o tome što je izlaznost birača bila negdje iznad osam posto manja.

Dobro, no netko bi vas mogao pitati da li biste osvojili toliki broj mandata da ste izašli samostalno na izbore, a ne SDP-om?

To je naravno druga priča.

Možda ne bi nikad ni ušli u Sabor?

Svakako bi ušli u Sabor. Ne bi osvojili devet mandata zastupnika. Prema proračunima i onom što se pokazalo na izborima, mi bi bili između šest ili sedam mandata.

Dobro, ako SDP bude inzistirao na dva potpredsjednička mjesta, što ćete vi napraviti?

Vjerujem da će SDP, kao što smo uvijek i dosad, na jedan demokratski način, vrlo korektno, surađivati i prihvatiti ono što smatramo da je minimum što se HNS-a tiče i mislim da tu neće biti problema.

U redu. Tko je vaš kandidat za potpredsjednika ako dođe do tog dogovora?

O kandidatima za potpredsjednika ćemo raspravljati sutra na stranačkim tijelima.

Dobro, ali tko je u užem izboru? Znamo da su to kod SDP-a Milanka Opačić i Branko Grčić. Tko je kod vas? Da li ej to gospodina Vrdoljak, gospođa Pusić, Vi?

Pa velim, sutra ćemo o tome na stranačkim tijelima. Ne bih sad izlazio s tim.

Dobro, ali tko je u užem izboru?

Pa velim, sutra ćemo o tom na stranačim tijelima.

Dobro zašto to javnost ne bi mogla znati? Znamo za SDP. Vi inzistirate na tom mjestu pa bi javnost imala pravo to znati.

Klub HNS-a ima devet zastupnika i svi će kandidirati na određena mjesta, ali sutra ćemo o tome na stranačkim tijelima.

Nemojte me sad nasmijavati da ste svi sad jednaki. Između vas devet tu je gospođa Pusić, gospodin Vrdoljak, Vi kao potencijalni potpredsjednici. Nisu baš svi isti?

Pa evo, Vi ste baš, ako hoćete radi činjenica, već nabrojali potencijalna imena kandidata.

Znači Vi, gospodin Vrdoljak i gospođa Pusić?

Pa, mislim da je to jedan uži izbor.

Da li bi inzistiranje SDP na dva potpredsjednička mjesta značio i krah suradnje između HNS i te stranke ili bi to bila samo kratkotrajna trzavica?

Nisam siguran, ne želim o tome razmišljati. ovog trenutka sigurno postoji "A" i "B" varijanta. Vjerujem da će se SDP prisjetiti naše korektnosti i da će prihvatiti onaj minimum koji smatramo da HNS-u pripada.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se