Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Država uvijek plati'

Financijski kaos u ministarstvu pravosuđa! Ministar priznao da vještacima duguju novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadam se da ćemo kroz rebalans osigurati dovoljno sredstava da ta plaćanja dobiju normalan tijek, poručio je ministar.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je u četvrtak kako se nada da će se isplata duga sudskim vještacima i odvjetnicima po službenoj dužnosti osigurati rebalansom proračuna jer, kako je istaknuo, država uvijek plati, čak i kada kasni.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Orsat Miljenić, predstojnik predsjednikova ureda Za Dnevnik Nove TV Predstojnik Ureda predsjednika o imenovanju šefa SOA-e: "Ja sam bio na tom sastanku i nitko nije čuo da je postignut ikakav dogovor"

'Nadam se da ćemo kroz rebalans osigurati dovoljno sredstava da ta plaćanja dobiju normalan tijek', rekao je ministar Miljenić odgovarajući u Vukovaru na novinarsko pitanje o plaćanju duga sudskim vještacima.

Država uvijek plati, prije ili poslije, čak i kada kasni, rekao je, ističući kako nije riječ samo o dugu sudskim vještacima, nego i dugu odvjetnicima po službenoj dužnosti, koji je tri puta veći.

Miljenić: Nema politički montiranih procesa u pravosuđu

Predsjednik Vrhovnoga suda Branko Hrvatin u izvješću o stanju sudbene vlasti u prošloj godini, koje je nedavno poslao Hrvatskom saboru, naveo je među ostalim da su zadnjeg dana 2013. samo županijski sudovi u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu dugovali 12 milijuna kuna odvjetnicima po službenoj dužnosti te gotovo četiri milijuna vještacima. Na razini općinskih sudova, na osječkome, riječkome, splitskome i zagrebačkom području dugovi odvjetnicima veći su od 32 milijuna kuna, a vještacima od 4,5 milijuna kuna.

Ministar Miljenić na Županijskome sudu u Vukovaru predstavio je prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj te je ponovio kako se reorganizacija radi zbog građana kako bi se njihovi predmeti brže i kvalitetnije rješevali.

Prijedlog reorganizacije Miljenić je predstavio predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i političkim dužnosnicima s područja koje bi, po nacrtu prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova i nacrtu prijedloga Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava, od 1. veljače 2015. trebali obuhvatiti Općinski sud u Vukovaru, Prekršajni sud u Vukovaru i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Evo što je sve Vlada poslala u Sabor!

'Sve što radimo radimo zbog građana kako bi se njihovi predmeti brže i kvalitetnije rješavali', istaknuo je ministar Miljenić i dodao kako je zadaća pravusuđa dati dobru uslugu građanima i 'tu priča počinje i završava'.

Po njegovim riječima, reorganizacijom pravosudnog sustava dobit će se kvalitetnije upravljanje cijelim pravosudnim sustavom.

Također je rekao kako ukidanje općinskih sudova u Vinkovcima i Županji ne znači da će građani iz tih gradova morati ići na Općinski sud u Vukovaru.

'Neće građani putovati u Vukovar. Vinkovci i Županja postaju stalne službe, one ostaju tamo i za građane se ništa ne mijenja', poručio je ministar Miljenić.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene