Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nedopustivo'

Miljenić o zbivanjima na Filozofskom: 'Pokušaj nametanja samovolje jednog čovjeka naspram volje studenata i profesora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Forum mladih SDP-a dao podršku studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta, SDP-ovac Orsat Miljenić komentirao je zbivanja na tom fakultetu. I Centar za ženske studije izrazio je podršku Plenumu u obrani demokratskih procedura na tom fakultetu.

'Ovo što se događa je pokušaj nametanja samovolje jednog čovjeka naspram volje studenata i profesora. Nedopustivo!', napisao je Miljenić na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STUDENT, A NE TERORIST Porukama na majicama odgovorili dekanu Previšiću Slika nije dostupna Održan plenum Filozofskog fakulteta STUDENTI ODLUČILI Ako dekan Previšić ne podnese ostavku do 3. listopada, slijedi blokada fakulteta

Podršku Plenumu zagrebačkog Filozofskog fakulteta u obrani demokratskih procedura na tom fakultetu koje su, kažu, narušili dekan Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izrazio je i Centar za ženske studije. Sve pozivaju da potporu studentima izraze dolaskom na Plenum u srijedu u 20 sati.

Iz Centra izražavaju bezrezervnu podršku Inicijativi članova Vijeća Filozofskog fakulteta, članovima raspuštenog Studentskog zbora, Plenumu te profesoricama i profesorima u njihovoj obrani demokratskih procedura, kulture dijaloga i nenasilja na Filozofskom fakultetu.

"Smatramo da je način na koji su se dekan Fakulteta Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras obrušili na demokratske procedure odlučivanja u toj visokoškolskoj instituciji nezapamćen obračun s neistomišljenicima, kojim se nastavlja zastrašivanje studentica/studenata i profesorica/profesora na Fakultetu, uz teške povrede demokratskih i sveučilišnih standarda", poručuju u priopćenju.

Daju potporu svojoj dugogodišnjoj predsjednici Nadeždi Čačinović, kao i profesorici Branki Galić protiv kojih je dekan Vlatko Previšić "podnio kaznenu prijavu u još jednom pokušaju zaustavljanja legitimno pokrenutog postupka njegova razrješenja".

"Zgrožene smo činjenicom da je dekan angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku, čije su ovlasti u srazu s temeljnim načelima autonomije Sveučilišta", navode u Centru i pozivaju sve da svoju podršku studenticama Filozofskog fakulteta izraze dolaskom na Plenum. (I.D. / Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene