450935
450935
450935
450935
450935

Miljenić o zbivanjima na Filozofskom: 'Pokušaj nametanja samovolje jednog čovjeka naspram volje studenata i profesora'

  • , 21.09.2016., 16:03
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je Forum mladih SDP-a dao podršku studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta, SDP-ovac Orsat Miljenić komentirao je zbivanja na tom fakultetu. I Centar za ženske studije izrazio je podršku Plenumu u obrani demokratskih procedura na tom fakultetu.

 
 
 
 
Orsat Miljenić (Foto: Dnevnik.hr)
Orsat Miljenić (Foto: Dnevnik.hr)

'Ovo što se događa je pokušaj nametanja samovolje jednog čovjeka naspram volje studenata i profesora. Nedopustivo!', napisao je Miljenić na Twitteru.

Podršku Plenumu zagrebačkog Filozofskog fakulteta u obrani demokratskih procedura na tom fakultetu koje su, kažu, narušili dekan Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izrazio je i Centar za ženske studije. Sve pozivaju da potporu studentima izraze dolaskom na Plenum u srijedu u 20 sati.

Iz Centra izražavaju bezrezervnu podršku Inicijativi članova Vijeća Filozofskog fakulteta, članovima raspuštenog Studentskog zbora, Plenumu te profesoricama i profesorima u njihovoj obrani demokratskih procedura, kulture dijaloga i nenasilja na Filozofskom fakultetu.

"Smatramo da je način na koji su se dekan Fakulteta Vlatko Previšić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras obrušili na demokratske procedure odlučivanja u toj visokoškolskoj instituciji nezapamćen obračun s neistomišljenicima, kojim se nastavlja zastrašivanje studentica/studenata i profesorica/profesora na Fakultetu, uz teške povrede demokratskih i sveučilišnih standarda", poručuju u priopćenju.

Daju potporu svojoj dugogodišnjoj predsjednici Nadeždi Čačinović, kao i profesorici Branki Galić protiv kojih je dekan Vlatko Previšić "podnio kaznenu prijavu u još jednom pokušaju zaustavljanja legitimno pokrenutog postupka njegova razrješenja".

"Zgrožene smo činjenicom da je dekan angažirao privatnu zaštitarsku tvrtku, čije su ovlasti u srazu s temeljnim načelima autonomije Sveučilišta", navode u Centru i pozivaju sve da svoju podršku studenticama Filozofskog fakulteta izraze dolaskom na Plenum. (I.D. / Hina)

Orsat Miljenić na Twitteru izrazio potporu studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta (Dnevnik.hr)

Orsat Miljenić na Twitteru izrazio potporu studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta (Dnevnik.hr)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se