Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deložacija iz stana

Miljenić o pucnjavi u centru Zagreba: Ne smije biti nasilja bilo koje vrste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema ministrovim saznanjima ovrha je već jednom pokušana na toj adresi, a s obzirom na probleme koji su se pojavili ovaj je put pozvana policija na asistenciju.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić komentirajući danas pucnjavu u središtu Zagreba prigodom deložacije iz jednog stana apelirao je kako se ni u kom slučaju ne smije pribjegavati nasilju bilo koje vrste, jer ništa nije vrijedno ljudskog života.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Prema ministrovim saznanjima ovrha je već jednom pokušana na toj adresi, a s obzirom na probleme koji su se pojavili ovaj je put pozvana policija na asistenciju. 'Razina zaštite uvijek može biti veća, ali ona nikad ne može biti aposlutna', rekao je ministar Miljenić u izjavi novinarima nakon okruglog stola o novom stečajnom zakonu.

'Srećom, ovo danas je završilo dobro, u smislu da nitko nije stradao. Zamislite da je netko stradao, zbog čega zato što se netko slaže ili ne s nekom sudskom odlukom, odnosno nečega što bi se i tak dogodilo, jer se u ovrsi ne može promijeniti odluka. Netko je negdje izgubio neko pravo i utvrđeno je da ga nema ili da ga netko drugi ima. Ovrha je samo provedba neke odluke koja je već donesena u nekom drugom postupku i u njoj se ne utvrđuje tko je u pravu, a tko ne, jer je to već učinjeno ranije u sudskom ili nekom drugom postupku', istaknuo je Miljenić.

Predao se muškarac koji je zbog deložacije pucao prema policiji

Ovršitelj koji je došao tamo je radio svoj posao i provodio sudsku odluku, policija tu mora asistirati. Meni je jasno da se nekad prosvjeduje i to je sve legitimno, rekao je ministar Miljenić i ponovio kako nasilja ne smije biti.

Zbog pucnjave u stanu prilikom deložacije u ponedjeljak je nešto više od sat vremena trajalo opsadno stanje u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba, dok se naoružani muškarac nije oko podneva predao policajcima. Drama zbog koje su na ulice izašli brojni specijalni i interventni policajci, koji su blokirali područje u užem središtu grada, završila je bez žrtava. Ulice su bile pune policijskih vozila, dok je područje bilo ograđeno policijskim trakama. Ubrzo nakon što se muškarac predao, u stan je ušla policijska ekipa koja provodi očevid. U zagrebačkoj policiji, koja je o tom događaju zasad iznijela najosnovnije informacije, kažu da će više detalja imati nakon očevida. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene