457781
457781
457781
457781
457781

NEOBIČAN POZIV BIVŠEG ČELNIKA HČSP-a: "Nitko kvalitetan neće se uključiti u ovakvu žabokrečinu"

  • , 21.11.2016., 11:23
  • Autor:
  • komentara

Josip Miljak danas je objavio kako se povlači iz HČSP-a i pozvao na trenutno gašenje svih pravaških stranaka.

 
 
 
 
Josip Miljak s Ružom Tomašić (Foto: Robert Anic/PIXSELL, arhiva)
Josip Miljak s Ružom Tomašić (Foto: Robert Anic/PIXSELL, arhiva)

Bivši predsjednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak objavio je u ponedjeljak da se povlači iz stranačkog političkog djelovanja jer aktualna "stranačka i strančarska pravaška scena nema budućnosti", te je pozvao na trenutno gašenje svih pravaških stranaka "kako bi se spasilo pravaštvo od daljnjeg sramoćenja i propadanja".

"Nakon 15-godišnjeg aktivnog djelovanja u HČSP-u i obnašanja najviših dužnosti, donio sam odluku kako se potpuno i apsolutno povlačim iz bilo kakvih aktivnosti vezanih uz stranačku politiku i stranku općenito. To činim jer smatram kako ovakva stranačka i strančarska pravaška scena nema nikakvu budućnost, i svaka daljnja aktivnost u takvim uvjetima za mene je postalo uzaludno i besmisleno trošenje energije", poručio je Miljak u priopćenju.

Kao jedino rješenje vidi trenutno gašenje svih pravaških stranaka. "Time se otvara politički prostor onima koji su dostojniji od nas koji smo do sada vodili pravaške stranke. Nitko kvalitetan neće se uključiti u ovakvu žabokrečinu kako bi i pokušao pomiriti te nepomirljive rogove u vreći. Ako bi se i uključio netko relevantan, još brže bi vjerojatno potpuno sluđen nepostojanjem bilo čega suvisloga u tim skupinama napustio tu scenu i pobjegao glavom bez obzira", navodi Miljak.

Stoga je pozvao sve pravaške stranke da u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase stranke i tako "spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se