Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši kolega

Milinović: Prijavio bih Sanadera da je ukrao i 100 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Darko Milinović kazao je kako ne zna ništa o HDZ-ovim crniom fondovima,a da nešto i zna, prijavio bi.

'Da je Ivo Sanader ukrao 100 kuna prijavio bih i to', ponovio je nekoliko puta tijekom konferencije za novinare koju je održao zbog optužbi da se nalazio na platnoj listi crnog fonda iza kojeg navodno stoji bivši premijer Ivo Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet ublažava Sanader: Građani, ne bojte se kamata od 20 posto Slika nije dostupna Osniva li se hrvatski FBI?

Dodaje da u tri godine od kako je na njegovu čelu, Ministarstvo zdravstva nije poslovalo s Fimi medijom ni bilo kojom drugom agencijom, koja se u posljednjih godinu i pol spominje u aferama.

>> HDZ predao Barišićev novac iz crnog fonda Bajiću?

Milinović je kazao kako se protiv njega ne provode nikakve istrage niti ga je policija odvodila na razgovor. 'Govorim u svoje ime i za druge ne mogu govoriti. Već sam se čuo s predsjednicom stranke i oni će stati iza mene', kazao je ministar.

'Ponosan sam što sam ostao nedirnut u aferama koje se pojavljuju, a s obzirom da u svom resoru kontroliram 23 milijarde kuna', istaknuo je.

'Ne znam je li mi podmeću'

Kazao je da Ivo Sanader od njega ni posredno ni neposredno nije tražio da sklapa ugovore s bilo kime. 'Ni jedna kuna iz HDZ-a nije ušla u moj džep, osim iznosa od 1000-2000 kuna na ime putnih naloga', kazao je Milonović dodajući kako je HDZ na njegovo traženje i uz Sanaderov blagoslov donirao 70 tisuća kuna za obnovu crkve u Blagaju prije dvije godine.

Kaže da je priznanicu za taj novac potpisao na blagajni HDZ-a a zatim ga predao svećeniku iz te crkve, o čemu svjedoči i zahvalnica crkve stranci za donirani novac. Upitan misli li da mu upletenost u afere podmeće netko iz HDZ-a, potpredsjednik Vlade prvo nije želio odgovoriti, ali se predomislio i rekao kako misli da za to nema razloga, a ako ima on za njih ne zna

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene