Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dulje od sat vremena u sobi

Sanader dobro raspoložen gleda TV u sobi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milinović prekinuo je godišnji odmor koji provodi na otoku Viru kako bi posjetio Ivu Sanadera.

Milinović je kod premijera Sanadera u njegovoj sobi u bolnici Jordanovac proveo  više od sat vremena, a novinari nagađaju da je u sobi sa bivšim premijerom i njegova supruga Mirjana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLJEDICE PODRHTAVANJA TLA Evakuacija klinike na Jordanovcu, statičari su nakon potresa procijenili da je zgrada visokorizična Slika nije dostupna Završeno istraživanje Podignuta optužnica protiv napadača na medicinsko osoblje na Jordanovcu: ''Vrištali su i vikali, optuživali za smrt supruga i oca''

>> Ivo Sanader završio u bolnici

Milinović kaže da je Sanadera zatekao kako gleda televiziju i da su popričali o svemu pa i o političkim aktualnostima. .Po ministrovim riječima bivši premijer prima terapiju koja zahtijeva mirovanje te bi u bolnici trebao provesti sedam do deset dana. Trenutno nema povišenu tjelesnu temperaturu iako je u bolnicu došao s temperaturom između 38 i 39 stupnjeva. Još uvijek je dijagnoza upala pluća a sumnja se da ju je izazvala bakterija. Nagađalo se da je riječ o legioneli ali još nema potvrde koja je bakterija uzročnik bolesti te se očekuju bakteriološki nalazi.

Sanader jede običnu bolničku hranu

Ministar Milinović kaže da nema nikakvih ograničenja kretanja pacijenata i njihove posjete te da je Sanaderovo osiguranje diskretno. Za bolničku hranu se obično kaže da je loša ali se Sanader koji jede bolničku hranu kao i ostali pacijenti nije žalio, odao je Milinović.

Za liječenje bivšeg premijera zadužen je vodeći hrvatski pulmolog dr. Miroslav Samaržija koji je pozvan sa godišnjeg odmora,a li u bolnici još to nitko ne želi potvrditi. Posjete danas u bolnicu ulaze po uobičajenom rasporedu i režimu a za jučerašnju nervozu i probleme koji su nastali zbog nepuštanja ljudi danas u bolnici objašnjavaju time što je bilo završilo redovno radno vrijeme.

Prva dijagnoza je upala pluća

Plovidbu Jadranom, bivši je premijer Ivo Sanader kasno preksinoć zamijenio bolesničkom posteljom. Sanader je zbog visoke temperature prebačen u Kliničku bolnicu Fran Mihaljević. Nakon pregleda prva je dijagnoza: upala pluća. Liječenje nastavlja na Jordanovcu, jednoj od najboljih hrvatskih klinika za plućne bolesti.

Očekuje se da će na bolničkom liječenju ostati nekoliko dana. No, o tome bolnica, pa ni ministar zdravstva, koji je preuzeo na sebe sve informacije o Sanaderovoj hospitalizaciji - ne žele govoriti.

Vjerujete li da je Sanader bio bolestan i prije ostavke?

  • Da
  • Ne
  • Uvijek sam tako mislio/la
  • Ne, jer je sam to naglasio

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene