Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Klinici za infektivne bolesti

Milinović otvorio laboratorij vrijedan 68 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović otvorio je u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' novi Centralni dijagnostički laboratorij, čija je izgradnja stajala 68 milijuna kuna.

Pola sredstava osiguralo je Ministarstvo zdravstva dok je drugi dio novca osiguran kreditom Svjetske banke. Laboratorij, čija je gradnja započela 2005., zamijenio je staru zgradu zaposlenima znanu kao 'Obrovac', koja je niz godina bila prazna i neiskorištena. 'Klinika je od danas ustanova koja pacijentima jamči bolju uslugu i bolje radne uvjete zdravstvenim djelatnicima', izjavio je prilikom otvorenja ministar Milinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon pada dvojice dilera Sud predmete iz ilegalnog laboratorija marihuane podijelio fakultetu i školama: "Bit će im od koristi" Laboratorij za uzgoj indijske konoplje - 5 Usput i krao struju FOTO/VIDEO Lijepo je rodilo: Policija pronašla četiri laboratorija s indijskom konopljom

Djelatnicima bolnice obećao je da će do kraja svog mandata završiti klinici neophodan izolacijski odjel (karantenu) na koji se čeka već dugo vremena. Najavio je i pokriće novonastalog duga bolnice od 6,5 milijuna kuna jer je nastao zbog liječenja pacijenata u vrijeme epidemije nove gripe. Novootvoreni Centralni dijagnostički laboratorij na jednom je mjestu objedinio dotadašnje laboratorije za mikrobiologiju, virusnu biokemiju, kliničku imunologiju, citološku dijagnostiku i druge.

Osnovana su i dva nova laboratorija jedinstvena u Hrvatskoj koja je potrebno još do kraja opremiti, rekao je ravnatelj infektivne klinike prof. Antun Beus. Riječ je laboratorijima za dijagnostiku visoko patogenih mikroorganizama te za dijagnostiku priona, uzročnika tzv. kravljeg ludila, za čije je opremanje, prema procjenama, potrebno oko 6,5 milijuna kuna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene