Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najpoznatiji zviždač razočaran

Milinović nije želio primiti čovjeka koji je raskrinkao duhansku industriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatiji svjetski zviždač Jeffrey Wigand u posjetu je Hrvatskoj. O njegovu razotkrivanju načina na koje duhanska industrija stvara izrazitu ovisnost snimljen je film. Glumio ga je Russel Crowe.

Wigand je izašao u javnost, raskrinkao duhansku industriju i uistinu zauvijek pomijenio svijet. 'Nije bilo lako. Bilo je jako mračnih trenutaka. Prijetnje smrću. Tjelohranitelji. Bio sam praćen. Prijetnje mojoj djeci. Nosio sam pištolj da zaštitim obitelj. To nisu bili ugodni dani', ispričao je Wigand.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Screenshot UNTV) misteriozni zviždač Što zasad znamo o aferi zbog koje bi Donad Trump mogao biti opozvan? Vesna Balenović (Foto: Pixell) Zviždač Udruga koju vodi Vesna Balenović pred stečajem zbog duga od 23.000 kuna

Iznimna hrabrost i požrtvovnost zainteresirale su i hollywoodske producente. Priča o njegovu životu završila je na velikom platnu. Glumio ga je Russell Crowe. 'Mislim da je napravio iznimno dobar posao. Prenio mnogo mojih manira i mislim da je jako dobar glumac', rekao je Wigand.

Milinović se nije htio sastati Wigandom

No, mnogo veći posao napravio je upravo Jeffrey Wigand. Pokrenuo je zabrane pušenja. Duhanski se proizvodi više ne smiju reklamirati, a antipušačkih kampanja sve je više. 'Ne bih se opisao kao heroja. Mislim da sam prilično obična osoba postavljena u neuobičajenu situaciju', rekao je Wigand.

A neuobičajenu situaciju doživio je samo ovdje u Hrvatskoj. Iako je više puta pozivao ministra Darka Milinovića na susret, on se nije dogodio. 'Nije se htio susresti sa mnom. A zašto, to pitanje morate postaviti njemu. Zbog toga sam razočaran', rekao je Wigand. No, zato se susreo s predsjednikom Ivom Josipovićem koji mu je uručio priznanje za doprinos u zakonskoj regulativi pušenja u svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene