Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan

Milinović: Nema više popusta za zabranu pušenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović izrazio je zadovoljstvo što od ponoći stupa na snagu zabrana pušenja u zatvorenim javnim prostorima, odnosno u kafićima i restoranima koji za to nisu dobili odgovarajuću dozvolu Ministarstva zdravstva.

‘Nema više popusta, do sada smo napravili dva puta prijelazno razdoblje, i sretan sam što od ponoći počinje zabrana. Nema više prijelaznog razdoblja, zakon je definitivan i moramo razmišljati o onima koji umiru od bolesti izravno povezanih s pušenjem’, rekao je Milinović uoči današnje sjednice Vlade i upozorio da je 95 posto djece izloženo pasivnom pušenju.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

‘Pedeset posto onih koji puše obole od malignih bolesti, a njih pedeset posto umire prije 50 godine od posljedica pušenja. Svakog dana u Hrvatskoj umire 25 do 27 osoba od bolesti koje su izravna posljedica pušenja’, upozorio je. ‘Zakon nije donesen da kažnjavamo ugostitelje, već da potaknemo ljude da prestanu pušiti’, naglasio je i ustvrdio da zbog toga neće biti dodatnih otpuštanja radnika. ‘Ovaj zakon sigurno nije uzrok nikakvim otpuštanjima’, rekao je.

>> Rat protiv pušenja: 'Ventilacija za lokale stoji manje od kafe aparata'

Upitan za komentar fotografije s nogometne kup utakmice Hajduka i Dinama u Splitu na kojoj je se rukuje s navodnim obiteljskim zlostavljačem Ivicom Livajom, Milinović je kazao kako Livaju ne poznaje te da se na utakmici rukovao s barem pedesetak osoba. ‘A ja pozivam žene, tko god ih krivo pogleda, a ne daj bože digne ruku, neka to prijave’, poručio je.

Bacanje banana na utakmici, kako je rekao, nije vidio već je to pročitao u novinama, a sram ga je bilo zbog rasističkih uvreda navijača. ‘Atmosfera je bila fenomenalna, korektna igra i navijanje, a nažalost u par navrata bilo je neprimjerenih huškačkih navijanja i bilo me sram. Svakog ozbiljnog građanina RH u tom trenutku bilo je sram i taj mali dio zasjenio je fenomenalnu atmosferu na Poljudu’, rekao je Milinović.

Upitan za komentar tvrdnji koje su se pojavile u javnosti nakon objave dijela registra branitelja da podaci o vremenu koje je proveo u Domovinskome ratu ne odgovaraju istini, Milinović je kazao kako svatko u Gospiću zna njegov ratni put - od 25. kolovoza 1991. do 20. ožujka 1993. bio je dragovoljac Domovinskog rata, a nakon toga i mjesec dana za vrijeme Oluje dragovoljac u Gospiću. ‘Ako je riječ o gospodinu koji piše na jednom blogu, reći ću samo da je 90-ih godina njegova supruga palila hrvatsku zastavu’, kazao je Milinović koji je, nakon sjednice Vlade, dodatno objasnio kako ‘gospođa o kojoj je pričao nije palila zastavu već polijevala one koji su je nosili’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene