Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okršaj sa sindikatom

Milinović: Neću dopustiti da itko vrijeđa zaposlene u zdravstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenki Avberšek 'važnija je politika od brige za zdravstvene djelatnike'.

Ustvrdio je to danas  ministar zdravstva Darko Milinović regirajući na izjave čelnice sindikata kako u hrvatskom zdravstvu vlada 'nered, nerad i neodgovornost'.

'Neću dopustiti da itko, a najmanje Spomenka Avberšek, vrijeđa gotovo 70.000 zaposlenih u sustavu zdravstva optužujući ih za nerad i neodgovornost! Očito je gospođi Avberšek politika važnija od brige za djelatnike u zdravstvu te zbog toga iznosi neistine', navodi se u reagiranju ministra Milinovića na jučerašnje izjave Spomenke Avberšek iznesena na konferenciji za novinare.

Milinović tvrdi i kako je Avberšek isključivi krivac zašto do sada nije potpisan kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva. 'U trenutku kada je bilo usuglašeno, 'minirala' je pregovore, što se može provjeriti kod ostalih sudionika pregovora o kolektivnom ugovoru', navodi se.

Tvrdi i kako je 'Spomenka Avberšek imala priliku, a nije zaštitila zdravstvene djelatnike, kad je koalicijska vlada smanjila plaće u zdravstvenom sustavu do 30 posto'.

Ministar piše i kako je 'hrvatski zdravstveni sustav financijski jedan od najstabilnijih zdravstvenih sustava u Europi, a po nekim programima, kao što je transplantacijski, najbolji smo u svijetu'.

'To očito smeta gospođi Avberšek, ona bi bila sretna da zdravstvo i sada stvara dug od 230 milijuna kuna mjesečno. Njoj smeta, kao i SDP-u, i ratna bolnica u Gospiću, te bi se morala zacrvenjeti zbog svojih neistina, a službeni podaci govore da je ondje učinjeno više od 12.295 pretraga magnetskom rezonancom i CT-om do 1. rujna ove godine', navodi se u ministrovoj izjavi.

Čelnica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek jučer je rekla kako se 'ministar Darko Milinović hvali tablicama, po kojima sve ustanove u zdravstvu posluju pozitivno, no mi koji znamo čitati tablice znamo i da se pozitivno posluje zbog primarne zdravstvene zaštite koja je u koncesiji i zbog ljekarna, a svi kliničko-bolnički centri, kliničke bolnice i klinike posluju negativno'. Rekla je i da je ministar upozoravan na ono 'što mu se u sustavu radi', inspekcije su slane, ali je sve uvijek završavalo 'pod tepihom'.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Darko Milinović Objavio fotku župana Milinović se na Fejsu šali na Petryjev račun: "Brišem za Zagreb, jer on je opasan lik"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene