Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ratu s ravnateljima zagrebačkih bolnica

Milinović: Ministar brine o pacijentima, a ne nečijoj stolici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Milinović, ministar zdravstva ušao je u rat s ravnateljima poznatih zagrebačkih bolnica koji se ne slažu s njegovom koncepcijom reorganizacije. Optužio ih je da samo misle na svoje ravnateljske pozicije, a nekima je već poslao i inspekcije.

‘Čuli smo hvalospjeve oko ove bolnice. Kao da se bojite da ću vas spajati s nekim. Neću, ne brinite’, rekao je dobro raspoložen ministar Darko Milinović, nakon što je otvorio novi laboratorij u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Nije štedio one ravnatelje koji se otvoreno protive njegovom načinu spajanja zagrebačkih bolnica. ‘Ministar vodi brigu o pacijentima, o zaštiti pacijenata, a ne o zaštiti nečije stolice. To je moja jasna poruka i Metelku i svima takvima’ dodao je Milinović.

Pročitajte i ovo Rober Fico Ministar o sigurnosti Može li se u Hrvatskoj dogoditi atentat? "Na sigurnosti se stalno radi, ali nijedna država u svijetu to ne otkriva" Andrej Plenković - 2 Slaže se novi tim Plenković otkrio kojih se ministara neće odreći: "Sto posto će ostati, sa mnom su od prvoga dana"

Željku Metelku, ravnatelju Klinike Vuk Vrhovac, mandat ionako ubrzo prestaje. Kao posljedica spajanja bolnica, više ga brine gubitak važnog ugovora sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. ‘Ukoliko ustanova mijenja samostalnost, izgubi ime, ne može prenijeti status suradne ustanove Svjetske zdravstvene organizacije’, kaže Metelko, ravnatelj Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac. ‘Profesor Metelko je krivo informirao Svjetsku zdravstvenu organizaciju da će izgubiti status kolaborativnog centra što isto nije istina’, demantira ga ministar Milinović.

Oštar je bio ministar i prema ravnatelju Dječje bolnice Srebrnjak. ‘Što se mene osobno tiče on nikada ne bi bio ravnatelj nakon izjave da će 20 tisuća pacijenata otkazati. Ako me pitate osobno, da imam instrumente da ga danas smijenim, ja bi ga smijenio’. Na Srebrnjaku se, u svjetskim uvjetima, liječi najveći broj djece u Hrvatskoj. Daleko više nego što im dopušta proračun. ‘Ministarstvo s nama ugovara 30 tisuća otprilike, dakle 20 tisuća djece treba riješiti. I u normalnim okolnostima sastali bi se ministar i ravnatelj određene bolnice i dogovorili’, kaže Boro Nogalo, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. No dogovora nema, a bolnicu i dalje češljaju inspekcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene