Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milinović: HLK je autonomna organizacija koja ima pravo na svoje mišljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je da još nije službeno primio mišljenje Hrvatske liječničke komore, čije je Povjerenstvo za stručna pitanja prošlog tjedna zaključilo da nitko od liječnika nije počinio stručnu pogrešku prilikom prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić, dodavši kako HLK autonomna organizacija koja ima pravo na svoje mišljenje.

Milinović je na skupu posvećenom doniranju organa rekao da je pokretanje disciplinskog postupka u slučaju stručne pogreške u nadležnosti HLK-a.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Bolnica - 1 Sve osjete i pacijenti Nedostatak liječnika u Hrvatskoj: U zagrebačkom Domu zdravlja Zapad mjesecima nema pedijatra

Dodao je kako, prema informacijama iz Državnog odvjetništva, inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva predstavlja dobar temelj za daljnje postupanje u tom slučaju.

Mirjana Pukanić prisilno je hospitalizirana početkom travnja, a nakon osam dana sud je utvrdio da za to nema razloga te je puštena iz Psihijatrijske bolnice Vrapče. Nekoliko je nevladinih udruga zatražilo istragu o tom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene