Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrova prijetnja

Milinović će tražiti maksimalne kazne zbog nenaplate participacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović najavio je da će Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) predložiti da liječnike koji i dalje odbijaju naplaćivati participaciju kazni s maksimalnom mogućom kaznom te im u lipnju uskrati 30 posto glavarine.

Participaciju u ovom trenutku ne naplaćuje 69 od 4.800 timova obiteljske medicine, rekao je ministar Milinović prilikom današnjeg potpisivanje ugovora o nabavci informatičke opreme u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. Prema nekim procjenama, uskratom 30 posto glavarine, liječnici bi u prosjeku primili između 9.000 i 10.000 kuna manje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina'' Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik"

Milinović je najavio i da bi se idući tjedan pred Vladom trebao naći Prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji bi zamijenio postojeći iz 1978. godine. Prijedlog zakona, među ostalim, predviđa da pravo na medicinski potpomognutu oplodnju imaju samo bračni parovi, dopušta mogućnost doniranja sjemena i jajne stanice uz pravo djeteta da s punoljetnošću može doznati tko su mu biološki roditelji, te zabranjuje zamrzavanje zametaka. Protiv tih odredbi već su se pobunile pojedine nevladine udruge. Ministar ističe kako će saborska rasprava pokazati ima li mjesta promjenama u prijedlogu zakona, no smatra da se njime ne mogu zadovoljiti sve želje.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene