454558
454558
454558
454558
454558

Milijan Brkić: Rušili smo svoju vladu i to će ući u enciklopediju političke gluposti

  • , 23.10.2016., 15:34
  • Autor:
  • komentara

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić (HDZ) u intervjuu N1 televiziji najavio je da će uskoro napisati novi diplomski rad i da će njegova tema najvjerojatnije biti "društvene mreže i preobrazba digitalnog terorizma" te da će i medije pozvati na javnu obranu.

 
 
 
 
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Milijan Brkić je rekao da će poštivati odluku Policijske akademije da napiše novi diplomski rad, a nakon toga upisati i postdiplomski studij. Rekao je kako je sudski postupak oko njegovog navodnog plagiranja diplomskog rada još u tijeku i da ga ne želi komentirati.

Upitan o kritikama dijela zastupnika na njegov izbor za potpredsjednika Sabora, osobito Željka Jovanovića koji ga svojedobno nazvao plagijatorom, Brkić je rekao da je dobio Jovanovićev glas i na tome mu zahvaljuje, kao i drugim kolegama iz SDP-a, no da bi želio znati koje je njegovo (Jovanovićevo) iskreno mišljenje i iza kojih riječi zapravo stoji.

Na pitanje na što će se fokusirati u Saboru, Brkić je najavio kako će se zalagati za status branitelja, Hrvata u BiH, za status Hrvata kao nacionalne manjine, za status iseljeništva i ulogu iseljeništva i integraciju u gospodarske procese, reintegracija branitelja u radne procese. "Isto tako ću djelovati u području nacionalne sigurnosti, aktivno ću sudjelovati u izradi strategije. To su teme koje su meni bliske", rekao je Brkić.

Vidjet ćemo što ćemo sa SDP-om

Odgovarajući na pitanje o SDP-u, rekao je kako je dobro da u društvu i politici postoji ravnoteža, lijevo i desno, ali je dobro da desno krilo bude malo jače. "Nadam se da će SDP izabrati novo vodstvo u idućih osam godina u oporbi, konsolidirati se, a onda ćemo vidjeti što ćemo s njima", rekao je Brkić.

Upitan za komentar o povratku u HDZ nekih članova koji su bili napustili stranku - Martine Dalić dok je on vodio zajedno s Tomislavom Karamarkom vodio stranku, a Prgometa i Kujundžića, koji su se na izborima kandidirali protiv HDZ-a i uzimali mu glasove, a sad su na visokim pozicijama u Vladi, Brkić je rekao kako to određenom broj članova smeta, jer oni cijelo vrijeme rade i žrtvuju se za HDZ, za razliku od onih koji su nezadovoljni i odlaze iz HDZ-a. "Usudio bih se reći da svatko ima pravo i priliku da odlučuje sam o svojoj sudbini, svatko od nas igra na krivu kartu, zaluta u životu, ali bitno je da se ne izgubi", kazao je Brkić.

Na pitanje zašto se išlo u rušenje Vlade, Brkić je rekao kako su nažalost oni koji su savjetovali Karamarka krivo savjetovali. "Išlo se u tu aktivnost da smo rušili svoju vladu i to će ići u enciklopediju političke gluposti, da smo s SDP-om srušili svoju vladu. Bitno je ono što se dogodilo nakon toga. Nakon toga je Karamarko, kao odgovoran čovjek, sam dao ostavku. Nije on izgnan," kazao je Brkić.

Savjetovao Karamarku korak unatrag

"Karmarko je trebao povući korak unatrag, što sam mu savjetovao. Mogli smo redefinirati vladu, da se (on) povuče u Sabor, da bude predsjednik kluba ili predsjednik Sabora, a da neki drugi budu u operativnoj vlasti, međutim, nažalost, većina je odlučila drugačije i išli smo u smjeru rušenja Vlade. Jedini smo ja i Ivana Maletić bili protiv toga," rekao je Brkić.

Upitan o glavnoj razlici Plenkovića i Karamarka, Brkić smara kako je ona u tome što Karamarko nije uspio postati predsjednik Vlade, a Plenković jest. "Što se tiče ideloških, to nije ni moj ni Karamarkov ni Plenkovićev HDZ. Pokret je to pod čijim je vodstvom stvorena hrvatska država. Što se tiče pristupa i tema i fokusa na određenim temama, Karamarko je bio fokusiran na jedne, Plenković na druge, ja sam možda na treće, a članstvo će dati povjerenje tko će upravljati strankom. Činjenica je da je Karamarko više pozornosti posvećivao svjetonazorskim temama. Da smo išli sa strategijom bez svjetonazorskih i ideoloških pitanja, sigurno bismo imali puno bolji rezultat," smatra Brkić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se