Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPREDSJEDNIK SABORA ZA NOVU TV

Brkić žestoko o Vučiću: "Nikako da se istrgne iz ralja četničkog pokreta kojemu je pripadao. Kao da je još u Glini 1995."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o generalu Anti Gotovini, izazvala je brojne reakcije.

''Meni je žao što gospodin Vučić, kao aktualni predsjednik Republike Srbije, nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojemu je pripadao, imam osjećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995. godine'', riječi su kojima je HDZ-ov Milijan Brkić komentirao izjave Aleksandra Vučića. Jučer se, naime, Vučić našao na istome mjestu s osuđenim ratnim zločincem Veselinom Šljivančaninom, za kojeg je rekao da je slobodan čovjek i da je izdržao svoju kaznu. Spomenuo je tom prilikom i generala Gotovinu, za kojeg je rekao da će biti predsjednik ako to nekome zatreba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

Brkić je komentirao i boravak Milorada Pupovca u Srbiji. ''Normalno da se Hrvati kao nacionalne manjine iz Srbije sastaju sa hrvatskim državnim vrhom. Tako je potpuno legitimno da se i gospodin Pupovac kao predstavnik srpske nacionalne manjine sastaje s gospodinom Vučićem. Iskreno se nadam da će kolega Pupovac prenijeti gospodinu Vučiću naše želje, naša stremljenja, za razvojem kvalitetnih dobrosusjedskih odnosa. Ali pretpostavka za taj razvoj mora biti istina a ne iskrivljavanje istine'', rekao je Brkić reporterki Nove TV Josipi Krajinović.

Dodaje da je Vučić dobrodošao u Hrvatskoj: ''Živimo u demokraciji. Gospodin Vučić je legalno izabrani predsjednik Republike Srbije i kao takav je dobrodošao u Republici Hrvatskoj uz pretpostavku istine i naravno da je cilj i interes RH da u susjedstvu imamo dobrosusjedske odnose i da dvorište kod naših susjeda bude čisto kao što je i kod nas''.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene