Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijan Brkić

'Nikome nisam rekao da 'ide iz Hrvatske', posebno ne zato što je Srbin'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić nastavio je prepucavanja sa zastupnikom srpske manjine u Saboru, Miloradom Pupovcem te optužio dio medija za "neistinit i zlonamjeran prikaz" njegove izjave "o strahu koji Srbi u Hrvatskoj navodno osjećaju".

Brkić je u najnovijem statusu na svojem Facebook profilu iskoristio priliku za reinterpretaciju vlastite nedavne izjave u kojoj je poručio da on nikog ne mrzi i da mu nije jasno otkud Pupovcu termin mržnja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković primio Anu Brnabić u Banskim dvorima - 5 Četvrta po redu Srbi se okupili na Velikoj skupštini u Zagrebu: Plenković i Brnabić se sastali u Banskim dvorima Slika nije dostupna Cilj skrenuti fokus s gorućih problema Kajtazi: Vlada i premijer trebaju se distancirati od izjava poput Brkićevih

"I doista, nitko u našoj Hrvatskoj nije, niti smije biti ugrožen zbog svog nacionalnog ili bilo kojeg drugog opredjeljenja, jer smo se u Domovinskom ratu borili i hvala dragom Bogu i izborili za samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku", poručio je Milijan Brkić.

Poslao je i poruku takozvanim, kako ih je nazvao, "etnobitnismenima", odnosno osobama koje nacionalnu pripadnost koriste za promicanje svojih političkih i materijalnih interesa, da nemaju monopol na sprstvo i da ne mogu govoriti u ime svih hrvatskih građana srpske nacionalnosti. Podsjetio je da demokracija podrazumijeva pluralizam i na manjinskoj političkoj sceni.

"Milorad Pupovac nikada nije dijelio niti sada dijeli sudbinu hrvatskih građana bez obzira jesu li hrvatske ili srpske nacionalnosti. Nije ga briga za njihovo teško materijalno i uopće društveno stanje. Naprotiv, on živi u iluzijama jugoslavenštine koja se hrani "proizvodnjom" međunacionalnih sukoba, nekada nižeg, a nekada višeg intenziteta što sve više prepoznaju i građani srpske nacionalnosti u Hrvatskoj", rekao je Brkić.

"Dakle, nikome nisam rekao da 'ide iz Hrvatske' kao što to insinuiraju pojedini mediji danas. Nisam nikoga tjerao, posebno ne zato što je Srbin", zaključio je.

 

[ ŠTO SAM STVARNO REKAO O UGROŽENOSTI "ETNOBIZNISMENA" ]Kako dio medija želi neistinito i zlonamjerno prikazati moju...

Posted by Milijan Brkić on Wednesday, March 9, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene