Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europučani u Splitu

Milijan Brkić: Nemojmo graditi povjerenje u HDZ tako da rušimo povjerenje u druge stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je održan sastanak europskih pučana, na kojem su sudjelovali i predstavnici HDZ-a. Nakon sastanka v.d. predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, najavio je novi smjer te stranke.

Milijan Brkić, vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a, poručio je nakon sastanka europskih pučana u Splitu da se treba prestati baviti uljepšavanjem prošlosti te da se stranka treba okrenuti sadašnjosti i budućnosti. "Idemo se nametnuti kao pravi odabir, nemojmo graditi povjerenje u HDZ tako da rušimo povjerenje u druge stranke", poručio je Brkić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 1 Remećenje javnog reda i mira Zamjenik gradonačelnika Splita: "HDZ-ov skup je prijavljen policiji, oni ne mogu iznajmiti javnu površinu"

"Nalazimo se u turbulentnim vremenima. EU više nego ikad treba pokazati zajedništvo i pokazati odgovornost. Jedino tako možemo izaći iz krize puno jači, snažniji, kako bismo proveli sve one programe koje smo zacrtali", dodao je.

Brkić je isto tako dodao da će do kraja tjedna odlučiti o vlastitoj kandidaturi za šefa HDZ-a te dodao da je bolje da ima više kandidata za tu poziciju, no isto tako je istaknuo se ne može nekoga prisiliti na kandidaturu.

Zasad jedini kandidat za mjesto šefa HDZ-a, europarlamentarac Andrej Plenković, smatra da velika kolaicija neće biti potrebna nakon prijevremenih parlamentarnih izbora. Na pitanje novinara hoće li dati ostavku u Europskom parlamentu, Plenković je odgovorio protupitanjem da li je itko ikad dao ostavku na mjesto saborskog zastupnika kad se kandidirao za šefa stranke?

HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić istaknula je da je Plenković dobar kandidat te da ne vjeruje da će se Zlatko Hasanbegović kandidirati za šefa HDZ-a i tako biti konkurencija Plenkoviću.

I HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica isto tako podržava Andreja Plenkovića.

Plenković je dobio potporu i iz Njemačkih krugova, a njemački europarlamentarac Manfred Weber smatra da je on dobar kandidat za šefa HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene