Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio

BRKIĆ DONIO ODLUKU 'Neću se kandidirati za predsjednika HDZ-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić objavio je da se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a. 'Smatram potrebnim izvijestiti vas kako se neću kandidirati za časnu dužnost predsjednika Hrvatske demokratske zajednice', napisao je na Facebooku.

Milijan Brkić razbio je neizvjesnost oko toga hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, nakon što je na tu funkciju ostavku dao Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori u HDZ-u Tolušić odustao od kandidature za predsjednika HDZ-a, podržat će Plenkovića? Slika nije dostupna Borba za moćnu funkciju Brkić o najboljem kandidatu: 'To je netko tko ima malo više kose od mene'

'Ponosan sam na demokratske procese u HDZ-u, radosno i pun optimizma gledam u budućnost. Pozitivne promjene koje smo pokrenuli nitko ne može zaustaviti. Svatko od nas treba pridonijeti u segmentu kojeg najbolje poznaje.

U nekoliko navrata, a na pitanje medija i javnosti, rekao sam kako ću odluku o svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a, donijeti do kraja tjedna pa s ciljem dosljednosti, vjerodostojnosti i pravovremenog informiranja javnosti smatram potrebnim izvijestiti vas kako se neću kandidirati za časnu dužnost predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Svojoj stranci i našoj Hrvatskoj mogu bolje pridonijeti na drugi način. Svojim predanim radom pridonosit ću boljitku stranke kao izabrani zamjenik predsjednika HDZ-a. U ovim vremenima, iznimno je važno PREPOZNATI VRIJEME, biti SVOJ i biti ODGOVORAN.

Veliki sam optimist i uvjeren sam kako ćemo na predstojećim parlamentarnim izborima dobiti povjerenje birača našim radom, integritetom, kredibilitetom, autentičnošću i zajedništvom. Želimo pokazati i dokazati da je HDZ PRAVI ODABIR.

Preuzmimo ODGOVORNOST na svim razinama bez obzira na trenutne funkcije. Budimo mudri i svi djelujmo zajedno jer nitko nije bolji i nitko nije lošiji. Sada je vrijeme da svi damo najbolje od sebe i krenemo u nesebičnu bitku za napredak jedine nam Hrvatske i zajedno se borimo za bolji život našeg naroda', napisao je Brkić na Facebooku.

Podsjetimo, izbori za predsjendika HDZ-a održat će se u subotu 17. srpnja. Za sada je samo europarlamentarac Andrej Plenković istaknuo svoju kandidaturu. Mediji još nagađaju kako bi Plenkoviću eventualni supranik mogao biti Zlatko Hasanbegović koji još nije objavio hoće li se ili neće kandidirati za poziciju predsjednika HDZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene